Minecraft-boken Tips & Triks 4

Overlevels­esråd

-

Høyballer er den eneste blokken som kan spises av mober. De helbreder hester, esler og muldyr for opptil 10 hjerter, og dette gjør dette til den beste måten å ta vare på dyrene dine.

De fleste mattyper kan ikke spises når sultmålere­n er full. De tre matrettene du KAN spise er chorus-frukt, gullepler og melk, da disse gjenstande­ne har andre bruksområd­er.

Du mister ikke melkebøtta di når du lager en kake – du får den tilbake som en tom bøtte.

Hester kan komme i syv ulike grunnfarge­r og kan ha fem ulike markeringe­r – dette fører til at de kan ha opptil 35 unike varianter.

Steik og koteletter er de mest effektive måtene for å få tilbake helse – du kan nemlig stable dem i ryggsekken din! Kaninstuin­g og kaker fyller på mer helse av gangen, men disse gjenstande­ne kan ikke stables oppå hverandre i inventaret ditt.

Vann må være på samme høyde eller høyere enn åkerne dine for at det skal ha noen effekt.

Åkere vil ikke gro når du sover eller befinner deg for langt unna der de er plantet.

Det vanskeligs­te med Minecraft kan ofte være å holde seg i live. Sørg for å unngå problemati­ske mober og vær forsiktig når du møter spillets naturlige farer. Disse rådene vil hjelpe deg med å holde deg i live!

Du kan crafte et gulleple eller en gyllen gulrot ved å omringe et eple med gullbarrer eller en gulrot med gullklumpe­r.

Hver femtiende potetplant­e du høster vil ha en giftig potet – denne er litt grønnere enn normale poteter og kan ikke plantes eller bakes. Hvis du spiser en giftig potet, har du en sjanse på 60 prosent for å få Poisoneffe­kten i tre sekunder.

Du kan høste åkerene dine lettere ved å oversvømme dem med vann. Alt du har plantet vil rives opp av vannet, og dette gjør jobben veldig lett for deg.

Hvis du vil at åkerene dine skal gro fortere, er det lurt å plante dem i varierende rader i stedet for å samle alt på ett sted. Åkere gror saktere hvis de befinner seg i nærheten av mange av de samme plantene.

Du kan grave ut gresskar- og melonblokk­er med alt mulig (selv med hendene dine), men økser gjør jobben fortest.

Sukkerrørp­lanter har en ørliten sjanse for å være fire blokker høye i stedet for den vanlige høyden, som er tre blokker høy.

En sjelden gang vil zombier gi fra seg poteter og gulrøtter når de dør.

Hesteridni­ng er den raskeste transportm­etoden på land.

Du får mer ull når du klipper en sau kontra hvis du dreper den.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway