Minecraft-boken Tips & Triks 4

Stein

-

Det finnes mange ulike steintyper, men de fleste er ganske like hverandre. I motsetning til tre, kan ikke steintyper bytte plass i alle mulige oppskrifte­r.

Det de fleste steintyper har til felles er at de har en eksplosjon­smotstand på 30 og at de kan graves ut med hakker. Her er det du trenger å vite:

Vanlig stein er grå og gir fra seg brostein når du graver den ut. Man kan bruke stein for å lage heller, men vanlige steinblokk­er kan ikke brukes for å lage trapper.

Brostein er en sprukket utgave av stein – den ser litt stygg ut, men gjør seg likevel godt i byggverk. Den kan craftes om til heller, trapper og vegger, så vel som ovner. Det er også den eneste steinblokk­en som kan gjøres om til verktøy.

Granitt, dioritt og andesitt er varianter av stein som dukker opp i store årer i hovedverde­nen – vanligvis under bakken, men også i fjellkjede­r. De kan ikke craftes om til heller eller trapper, men alle tre kan slås sammen i grupper på fire for å lage polerte utgaver av seg selv.

Sandstein dukker opp hvorhen sanden er mer enn et par blokker dyp. I tillegg er det masse sandstein i ørkener, landsbyer og i ørkentempl­er. De kommer i to utgaver, rød og gul, men de er tilnærmest identiske – bare fargen er ulik.

Store deler av landskapet i Minecraft består av en eller annen form for stein – dette er også et materiale du kommer til å bruke mye, enten du skal bygge et hus, crafte en hakke eller lage noe helt annet!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway