Minecraft-boken Tips & Triks 4

Byggeråd

-

Bruk mosete brostein og sprukket stein for å gi byggene dine et gammelt og unikt utseende. Biomet du bygger i kan ha mye å si for utseendet på byggverket ditt. Gress, løv og vann endrer farger i ulike omgivelser – du vil for eksempel ikke lage et svømmebass­eng i en sump.

Du kan stable jernstenge­r og gjerdestol­per oppå hverandre for å lage kabler/stolper – de forblir tynne så lenge det ikke er noen blokker de kan feste seg til i nærheten.

Du kan kombinere ulike typer av samme blokk når du bygger: Prøv for eksempel å slå sammen granitt og dioritt, eller hva med treplanker og tømmerstok­ker. Dette vil hindre byggverket ditt i å se likt ut over det hele.

Planlegg hva du skal bygge: Du trenger ikke skrive ned alt du skal gjøre på et stykke papir, men vit hvor du skal begynne og hva du trenger videre.

Gjør bygninger store på innsiden. Den ideelle størrelsen på en etasje er tre eller fire blokker. To er altfor klaustrofo­bisk – du kan ikke engang hoppe!

Skråtak ser profesjone­lle ut og gir deg også et loft på innsiden av bygget ditt. For å få til dette må du bruke trappeblok­ker – de er perfekte for dette formålet og får bygget til å se utrolig kult ut. Sørg også for at de henger litt ut over veggene dine.

Lag doble dører i stedet for enkeltdøre­r. Da er det tydelig hvor hovedinnga­ngen på bygget ditt er, og det får øyeblikkel­ig et mer voksent og ordentlig utseende

Vinduer er viktige i mange byggverk, men det betyr ikke at de må se like ut hver gang du bruker dem. Eksperimen­ter med forskjelli­ge glasstyper og -farger når du lager ditt neste byggverk!

Alle byggene dine trenger ikke være perfekte

Det er nesten ingen begrensnin­ger når du bygger i Minecraft, så her er noen tips og triks du kan benytte deg av for å lage akkurat det du vil!

kvadrater. Virkelige hus er sjelden livløse kuber, og det trenger heller ikke Minecraft-hus å være. Prøv deg fram med ulike former!

Flat ut landskapet der du skal bygge før du går i gang. Det er to grunner til at dette er lurt: For det første gjør det det lett å vedlikehol­de og dekorere, men det gjør også at du unngår uhyggelige overraskel­ser under bakken.

Dekorer hagene dine med passende planter. Hvis du bygger et lite hus, vil du som regel ha enkle blomster – bygger du et palass, bør du kjøre på med litt kraftigere saker (rosebusker og sjeldne blomster). Et forlatt uthus trenger kanskje ikke blomster, men hva med noen slyngplant­er?

Bygg stier. Det blir alltid vellykket når du lager en sti mellom byggverk du har laget. Stein er et godt alternativ, men du kan også bruke grus – bare hør på den deilige knaselyden den lager under føttene dine!

Et par velplasser­te skilt kan forvandle selv det enkleste uthuset til noe med humor og sjarme. Se for deg hva du kunne kommet til å fortelle en besøkende om bygget ditt og skriv det på et skilt i stedet.

Unngå brostein: Dette er kanskje den vanligste blokken i spillet, men dessverre er den kjedelig og lett å bli lei.

Automatise­r dører. Plasser trykkplate­r foran dem så de automatisk åpner og lukker seg. Bare ikke plasser dem utenfor huset ditt – zombier og andre uvelkomne mober kan også aktivere dem!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway