Minecraft-boken Tips & Triks 4

Vennlige mober

-

Flaggermus er rent dekorative. Du kan angripe og drepe dem, men de gir deg ingen verdens ting. Det beste er å ignorere dem helt.

Kyllinger er den eneste moben som avles på to forskjelli­ge måter. Det finnes flere av dem i jungelbiom­er, og de gir fra seg 0-2 fjær, én rå kylling og opp til tre erfaringsp­oeng når de dør.

Kuer kan melkes hvis du har en bøtte, og melken de gir kan fjerne statuseffe­kter og craftes om til mat. Kuer gir fra seg 0-2 lærstykker, 1-3 biter rått kjøtt og 1-3 erfaringsp­oeng når de dør.

Hester og esler er den eneste moben som kan pare seg på tvers av arter. Hvis du slår sammen en hest og et esel, får du et muldyr. Alle disse dyrene dukker kun opp på sletter og savanner, og alle tre kan utstyres med saler. Hester er den eneste typen som kan få på seg rustning, mens esler og muldyr kan utstyres med kister. Muldyr er raskere og sterkere enn esler, men ikke i nærheten av vanlige hester. De gir alle fra seg 0-2 lærstykker og 1-3 erfaringsp­oeng når de dør.

Mooshroome­r dukker kun opp på soppøyer. Du kan bruke en saks for å forvandle dem til vanlige kuer – alternativ­t kan du bruke en bolle for å få soppstuing. De slipper 0-2 lærstykker og 1-3 biter rått kjøtt når de dør. Disse kuene kan også melkes med en bøtte.

Hovedverde­nen er full av mober, både snille og slemme. Vi skal snart se nærmere på de mindre hyggelige skapningen­e i Minecraft, men først skal vi ramse opp de som ikke prøver å drepe deg.

Ozeloter «spawner» kun i jungel-biomer. De er den eneste moben som kan skremme bort creepere og som ikke tar skade fra fall. Når de dør, gir de fra seg 1-3 erfaringsp­oeng, og når de temmes, bytter de pels til en litt mer huslig katt. De jakter ofte på kyllinger og babyskilpa­dder, og de kan se spillere selv om spilleren er usynlig.

Papegøyer holder til i jungler og kommer i en av fem ulike fargedrakt­er. Når de stryker med, gir de fra seg 1-2 fjær og 1-3 erfaringsp­oeng. Du kan temme papegøyer ved å fore dem frø og forgifte dem ved å gi dem kjeks. De vil imitere lyden til mober i nærheten, og hvis du spiller musikk for dem, vil de danse.

Griser kan ris på hvis du har en sal (selv uten å temmes), og de transforme­res til zombiegris­emenn når de blir truffet av lynet. De gir fra seg 1-3 rå koteletter og 1-3 erfaringsp­oeng når de dør.

Kaniner dukker opp i ørken-, taiga-, mega taiga-, kald taiga- og isslette-biomer. De har ulik pels avhengig av hvor de holder til. Når de dør, gir de fra seg 1-3 erfaringsp­oeng, 0-1 biter kaninpels, 0-1 biter rått kaninkjøtt og muligens en kaninlabb. Til vanlig leter de etter og spiser opp modne gulrotåker­e.

Sauer kan ta ulike farger og få ulla til å vokse ut igjen ved å spise gress. De gir fra seg én ullblokk, 1-2 biter lammekjøtt og 1-3 erfaringsp­oeng når de dør. Når de klippes med saks, gir de fra seg 1-3 ullblokker. De kommer hovedsakli­g i hvit, grå, lysegrå, svart eller brun, men én av 600 vil også være sjokkrosa!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway