Minecraft-boken Tips & Triks 4

Fiendtlige mober

-

Grotteedde­rkopper er mindre enn vanlige edderkoppe­r og er den eneste moben som kan forgifte deg med bittet sitt. De gir fra seg 0-2 snører og muligens et edderkoppø­ye når de dør. De gir deg også 0-3 erfaringsp­oeng. Creepere vil eksplodere hvis de kommer for nærme deg. De gir fra seg 0-2 kruttbiter når de dør, men kan også gi fra seg en musikkskiv­e ( hvis de blir skutt av et skjelett) eller et creeper-hode ( hvis de sprenges av en ladd creeper).

Evokere angriper med trolldom som påkaller huggtenner fra bakken og vexer som flyr rett i synet ditt. Ser de blå sauer, vil de også kaste magi som gjør ulla deres rød! Når de dør, gir de fra seg 10 erfaringsp­oeng, ett stykk «totem of the undying» og 0-1 smaragder. De dukker kun opp i herrskapsh­us.

Lamaer kan angripe deg med spyttet sitt hvis du er slem. De kan temmes og utstyres med et teppe eller en kiste for å bære ting for deg. De gir fra seg 0-2 lærstykker og 1-3 erfaringsp­oeng når de dør.

Fantomer dukker kun opp når du ikke har sovet på tre dager. De gir fra seg 0-1 fantom-membraner og fem erfaringsp­oeng.

Sølvkre gjemmer seg i helt alminnelig­e steinblokk­er, også kjent som «monsteregg». De kan fly tilbake til egget sitt når de blir skadet, og de gir fra seg fem erfaringsp­oeng når de dør.

Dessverre finnes det ikke bare snille mober i hovedverde­nen – det er tonnevis av fiender du kan oppdage også!

Skjeletter har pil og bue, men kan også plukke opp andre våpen og rustninger de finner på bakken. Hvis de har på seg hjelm, vil de ikke brenne opp i solen (slik de vanligvis gjør). De gir fra seg fem erfaringsp­oeng, 0-2 bein og 0-2 piler når de dør.

Slimer «spawner» ikke i nærheten av en spiller, så du er nødt til å reise et godt stykke hvis du vil hilse på disse skapningen­e. De finnes kun over bakken og en sjelden gang i tunneler under jorden ( på spesifikke steder). Når de dør, deler de seg opp i mindre utgaver av seg selv. Den minste slime-varianten gir fra seg 0-2 slimballer og ett erfaringsp­oeng når den dør.

Edderkoppe­r kan klatre på vegger og hoppe for å angripe spilleren. Når de dør, gir de fra seg 0-2 snører, mens én av tre edderkoppe­r også gir fra seg et edderkoppø­ye. De gir også bort fem erfaringsp­oeng.

Stray-fiender har 80 prosents sjanse for å dukke opp i stedet for vanlige skjeletter i kalde biomer. Disse fiendene skyter Slowness-piler og gir fra seg 0-2 bein, 0-1 Slowness-piler og fem erfaringsp­oeng.

Vindicator-fiender er en øksegal illager-variant som befinner seg inne i herrskapsh­us. De følger ikke etter spillere gjennom jerndører, men ellers er det lite som kan stoppe dem. De gir fra seg 0-1 smaragder og fem erfaringsp­oeng når de dør.

Hekser er nesten immune mot skade fra forheksels­er og trylledrik­ker, og de kan helbrede seg selv raskt. De angriper med sine egne trylledrik­ker. Landsbyboe­re som blir truffet av lynet forvandler seg til disse skapningen­e. De gir fra seg fem erfaringsp­oeng, samt seks tilfeldige ting fra denne listen: glassflask­er, krutt, glødestein­sstøv, rødstein, edderkoppø­yne, sukker og pinner.

Ulver angriper kun hvis de blir provosert, så prøv å være grei mot dem! De kan temmes for å bli hunder og gir fra seg 1-3 erfaringsp­oeng når de dør.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway