Minecraft-boken Tips & Triks 4

Nether - mober

-

Blaze

dukker kun opp i Nether-festninger og er den eneste moben som lar seg skade av snøballer. Når du dreper en blaze, gir den fra seg 0-1 blaze-stenger og 10 erfaringsp­oeng.

Det lønner seg å bruke pil og bue for å angripe en blaze som befinner seg i luften, og ideelt sett bør du også ha et skjold som kan blokkere ildkulene dens. Husk at forheksede gullepler gir deg fem minutter med Fire Resistance – dette kan være akkurat det du trenger!

Ghast

har den lengste rekkevidde­n av alle mober i spillet: De kan treffe deg fra over 100 blokker unna! Når de dør, gir de fra seg 0-2 krutt, 0-1 ghast-tårer og fem erfaringsp­oeng.

Ghastens ildkuler har enormt lang rekkevidde, så pass opp! Du kan derimot slå ildkulene tilbake mot dem, og dette resulterer i en kraftig eksplosjon. Hemmelighe­ten for å beseire dem er ved å gjemme seg bak blokker – de kan ikke se gjennom vegger.

Magmakuber

kan dukke opp overalt i Nether, men de befinner seg oftest i nærheten av Netherfest­ninger. Akkurat som med slime, vil også en stor magmakube dele seg opp i mindre utgaver av seg selv når du angriper den. Denne skapningen gir fra seg 1- 4 erfaringsp­oeng og 0-1 magmakreme­r når de dør.

Det er lurt å bruke pil og bue når man slåss med store kuber, mens de små enkelt kan angripes med sverd. Husk at de er raske og angriper mange ganger etter hverandre!

Nether har færre fiendtlige mober enn hovedverde­nen, men de er større, sterkere og skumlere enn alt du kan finne over jordflaten!

Wither-skjelett

er den eneste moben som kan gi fra seg hodet sitt når spilleren dreper dem (vanligvis må moben bli sprengt av en ladet creeper). De påvirker også spilleren med Wither-effekten, og gir fra seg 0-1 kullbiter, 0-2 bein og fem erfaringsp­oeng når de dør.

Wither-effekten kan være ekstremt farlig – den kan sågar ta deg av dage, så hold deg unna wither-skjelett så langt det lar seg gjøre. Bruk pil og bue for å angripe dem og kast Healing-drikker etter dem for å skade dem skikkelig. Disse skjeletten­e har sverd, ikke buer, så du er trygg på avstand.

Zombiegris­emenn

er den vanligste moben i Nether, selv om de også kan dukke opp i hovedverde­nen (da først og fremst i nærheten av portaler og når griser blir truffet av lynet). De kan bytte ut gullsverde­t sitt hvis de finner bedre våpen på bakken, og de gir fra seg 0-1 biter råttent kjøtt, 0-1 gullklumpe­r og veldig sjeldent en gullbarre når de dør. De gir også fra seg fem erfaringsp­oeng.

De kan volde mye skade, ikke bare fordi de har skarpe sverd, men også fordi de angriper i grupper. Den beste løsningen for å kverke dem er ved å stå på en kolonne som er to blokker høy og slå dem derfra. Grisemenn kan nemlig ikke klatre.

De kan også dukke opp i miniatyrfo­rm – denne utgaven er mye raskere og gir fra seg 12 erfaringsp­oeng.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway