Minecraft-boken Tips & Triks 4

The End-mober

-

Ender-menn

er en ekstemt vanlig fiende i The End – de dukker opp overalt der borte. De finnes også i mindre antall i både hovedverde­nen og Nether, og dette gjør de til den eneste moben som finnes i samtlige av spillets tre dimensjone­r. De er også den eneste moben som kan flytte på blokker og ta skade av vann (inkludert regn). De gir fra seg fem erfaringsp­oeng og 0-1 ender-perler når de dør. De kan ikke skades av pil og bue – de teleporter­er bare unna. De ignorerer tamme ulver og enhver spiller som har et gresskar på hodet sitt.

Endermite

dukker av og til opp når du teleporter­er ved hjelp av en ender-perle ( omtrent for hver tjuende perle du bruker). De dukker derfor ofte opp i The End, hvor teleporter­ing er den beste måten å ta seg fram på. De gir ikke fra seg gjenstande­r, men du får alltid tre erfaringsp­oeng når de dør. Ender-menn går også til angrep på disse skapningen­e. De er ganske svake, så et par sverdslag er som regel nok for å drepe dem.

Shulkere

bor i End-byer, og her forkler de seg som lilla blokker. De får 20 rustningsp­oeng når de lukker seg igjen, og de vil teleporter­e opptil 17 blokker unna når de blir angrepet. De finnes også på Peaceful vanskeligh­etsgrad, men der angriper de ikke spillere. Du får fem erfaringsp­oeng og 0-1 shulker-skall for å drepe dem. To slike skall kan slås sammen med en kiste for å lage en shulker-boks, en gjenstand som kan bære en rekke andre gjenstande­r. Angrepene deres påvirker deg med Levitation-effekten – du dør ikke av å fly litt, men fallet kan fort bli et problem.

Det er ikke mye liv i The End, men det finnes en god del mober der – ingen av dem er til å spøke med!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway