Minecraft-boken Tips & Triks 4

Zombier

-

Vanlige zombier

kan dukke opp overalt i hovedverde­nen, såfremt det er mørkt nok. Alene er de treige og svake, men når de er flere, kan de plutselig omringe spilleren og bli enormt farlige. De angriper landsbyboe­re uten forbehold og samler seg ofte utenfor hus – på tøffere vanskeligh­etsgrader kan de også knuse tredører!

Zombier gir fra seg fem erfaringsp­oeng og 0-2 råtne kjøttbiter når de dør. Det er også en liten sjansen for at de kan gi fra seg en jernbarre, en gulrot eller en potet når du dreper dem.

Husker

oppfører seg som zombier og gir fra seg de samme gjenstande­ne, men brenner ikke i solen. De påvirker deg også med Hunger-effekten når de angriper. 80 prosent av zombier som «spawner» i ørkenen er husker. De forvandles til vanlige zombier hvis de befinner seg under vann i 30 sekunder.

Baby-zombier

er raskere enn vanlige zombier, brenner ikke i sollys og gir fra seg 12 erfaringsp­oeng.

Zombie-infiserte landsbyboe­re

kan dukke opp i stedet for vanlige landsbyboe­re, og på tøffere vanskeligh­etsgrader kan det også hende at en vanlig innbygger forvandles hvis vedkommend­e blir bitt. Disse zombiene kan kureres med en Weaknessdr­ikk eller et gulleple – alt dette kan du finne i en iglokjelle­r. De ser kanskje annerledes ut, men de gir fra seg det samme som vanlige zombier.

Zombier er den vanligste moben i spillet og dukker opp både i hovedverde­nen og i Nether. Du kjenner allerede til zombiegris­emenn og drowned – her er de andre variantene du kan støte

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway