Minecraft: Byer og byggverk

RASKERE BYGGING MED KOMMANDOER

Lei av å sette ut en og en blokk? Kommandoer gjør livet lettere for deg!

-

Helt ærlig: Det er utrolig mye slitsomt arbeid som går inn i det å bygge en Minecraft-by. Hvis man for eksempel skal lage store vegger, eller kanskje bare har lyst på mange utgaver av det samme bygget, kan det fort bli en kjedelig å strevsom affære å plassere de samme blokkene om og om igjen. Er du ikke enig?

Ja, men da er kommandoer helt klart tingen! Ved å bruke en enkel kodelinje kan du plassere tusenvis av blokker på et blunk. En vegg, et gulv eller en hel bygning kan dukke opp foran deg på flekken!

Selv om bygget du ser for deg ikke er så lett å bygge med kommandoer – kanskje det benytter seg av mange forskjelli­ge blokktyper – kan du bruke kommandoer for å klone et bygg du allerede har lagd. Clonekomma­ndoen er perfekt når du vil bygge en rekke identiske hus eller utvide et kontor med like bygningsde­ler.

I denne delen skal vi vise deg hvordan du kan få bukt med kommandoer og i samme slengen spare massevis av tid. Og hvis du ikke klarer å lage egne kommandoer, skal vi også vise deg hvordan du kan bruke en generator som lager dem for deg!

1

Gå til et hjørne av området du vil fylle med sandstein og lag et én blokk dypt hull i bakken. Stå i hullet og trykk på «F3» i Java Edition, eller skriv «/tp ~ ~ ~» i Minecraft.

I Java Edition vil du se ordet «Block» på venstre side av skjermen, etterfulgt av tre tall. Noter disse tre tallene.

I Minecraft vil du få en beskjed som sier at du har blitt teleporter­t til en destinasjo­n med tre tall. Du har egentlig ikke flyttet på deg i det hele tatt, men nå har vi i stedet fått tilgang på dine nåværende koordinate­r. Noter tallene og ignorer alt etter desimalteg­nene. Så hvis du for eksempel ser «662.388, 4, 275.981», trenger du bare notere «662, 4, 275».

2

Gå til motsatt hjørne av området hvor du vil plassere gulvet og gjenta steg 1. Noter også disse koordinate­ne.

3

Velg nå hvilken blokk du vil bruke. Hver blokk har en unik ID som du må finne for å aktivere fill-kommandoen. Gå til minecraft-ids.grahamedge combe.com for å finne Id-en til din utvalgte blokk. Noen blokker, slik som betong, kommer i mange forskjelli­ge farger og varianter. Hvis du for eksempel vil ha gul betong, er dette listet som følgende blokk-id: 251:4. 251 tilsier at det er betong, og 4 forteller oss at det er gul vi vil ha. Når du skriver inn kommandoen din, skal du da skrive «concrete 4”» til slutt.

4

Nå skal du taste inn kommandoen. For å fylle gulvet med sandstein skriver du:

/fill 982 3 -1117 971 3 -1124 sandstone

Hvis vi ville fylle det med gul betong ville vi skrevet:

/fill 982 3 -1117 971 3 -1124 concrete 4

Du må selvfølgel­ig erstatte våre koordinate­r med dine egne (og fjern kommaene mellom dem).

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway