Minecraft: Byer og byggverk

PC (JAVA EDITION)

-

Java Edition lagrer Minecraft-filer i en litt skjult mappe.

Det finnes to måter du kan finne den på: Den første er ved å åpne Minecraft, trykke på «Singleplay­er» og så klikke én gang på lagringsfi­la di. Trykk på «Edit»-knappen, og så vil du få en ny skjerm hvor det blant annet står «Open Folder». Trykk der for å få Windows til å åpne mappen for deg.

Den andre metoden du kan bruke for å finne mappen er ved å skrive inn «%appdata%» (uten sitattegn) i Pc-ens søkemotor. Du vil da få opp en mappe kalt «Appdata», og denne kan du åpne for å finne en ny mappe kalt «.minecraft». Der inne vil du finne enda en mappe, kalt «saves», og her har du alle lagringsfi­lene dine.

Nå som du har funnet denne mappen, er det flere metoder du kan bruke for å ta vare på filene dine. Dette er for å hindre at de blir helt borte hvis de originale filene forsvinner.

Du kan for eksempel kopiere dem manuelt til en annen disk, slik som en USBpinne. Sett USB-EN inn i maskinen og dra filene over til Usb-ens mappe i Windows Explorer. Hvis du allerede har brukt denne metoden, vil du senere få spørsmål om hvorvidt du vil skrive over den allerede eksisteren­de fila. Velg «Yes» (med mindre du vil ha flere ulike utgaver av samme spillverde­n).

En annen metode du kan benytte deg av, er muligheten til å laste opp filene til ulike skylagring­stjenester, slik som Dropbox eller Onedrive. På den måten har du ikke bare to kopier av lagringsfi­la di, men da vil det også være mulig å laste den ned hvor som helst via skyen. Dette betyr at du lett kan fortsette der du slapp hvis et uhell skulle skje med datamaskin­en din.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway