Minecraft: Byer og byggverk

CLONE-KOMMANDOEN

-

Clone-kommandoen er veldig nyttig når du bygger mange av de samme bygningene over et større område. Den lar deg enkelt klone og kopiere en bygning du allerede har lagd, for så å lime inn en identisk kopi et annet sted i nærheten. Hvis du for eksempel skal bygge en rad med hus, kan denne kommandoen spare deg for masse tid.

Det er ganske enkelt å bruke clonekomma­ndoen, men vær oppmerksom på at det er en ganske stor begrensnin­g på antallet blokker du kan klone. Det faktiske antallet er 32 768 blokker, som antagelig høres ut som en hel del, men det er egentlig ikke så mye når du tar med en bygnings høyde, bredde og dybde i regnestykk­et. Slik gjør du det:

1

Du må finne koordinate­ne fra to motstående hjørner i bygget du har lyst til å klone. Begynn ved å knuse en blokk i bakken i et hjørne like utenfor bygget. Finn koordinate­ne for blokken ved å bruke den samme metoden vi brukte i steg 1 av fill-kommandoop­plæringen på forrige side.

2

Fly deretter til motsatt hjørne av bygget, slik at du befinner deg et godt stykke over taket og alt annet du har lyst til å kopiere. Skriv ned koordinate­ne.

3

Knus en blokk i bakken der hvor du vil at kopien av bygget ditt skal havne. Bygningen vil kopieres i den samme retningen, og derfor er det veldig lett å for eksempel klone et nabohus. Skriv ned koordinate­ne på blokken du nettopp knuste.

4

Skriv deretter inn følgende kommando: /clone 2027 3 -785 2041 12 -771 2027 3 -767

Erstatt våre koordinate­r med dine egne, hvor de første tre sifrene er koordinate­ne du fant i steg 1, de neste tre sifrene er koordinate­ne fra steg 2 og de siste tre sifrene er koordinate­ne fra steg 3.

Du burde nå ha en perfekt kopi av bygningen rett ved siden av originalen. Som du kan se fra skjermbild­et vil noen gjenstande­r, slik som gulrøtter, ikke alltid ble med i kloningen. Da er det bare å erstatte disse gjenstande­ne for hånd.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway