Minecraft: Byer og byggverk

KOPIERE BYGGVERK

-

Det kan være slitsomt å finne ut hvor stort et byggverk er manuelt, spesielt hvis det er et bygg på størrelse med dyrebutikk­en vår her. Det finnes en enklere løsning, og den fungerer litt på samme måte som klone-kommandoen vi lærte tidligere i dette kapittelet.

Finn en strukturbl­okk og plasser den i et hjørne på bakken utenfor bygget ditt. Høyreklikk på blokken og endre modusen dens til «Corner». Gå så til motsatt ende av bygget og gjør det samme igjen. Plasser deretter en ny strukturbl­okk ved siden av det første hjørnet, sett denne i «Save»-modus og klikk «Detect». En ramme skal nå dukke opp rundt byggverket ditt, slik som på bildet vårt.

Lagre strukturen som vanlig ved å gi den et navn, klikke på «Include Entities» og så «Save». Nå kan du kopiere den lagrede strukturbl­okken, plassere den hvor du vil ha en kopi av bygget ditt og bytte til «Load»-modus. Voila! Du har fotokopier­t et massivt byggverk uten å legge en eneste blokk – for ikke å nevne tusenvis av dem.

OBS!

Den maksimale størrelsen på et byggverk du kan lagre er 32 x 32 x 32 blokker. Hvis du plasserer hjørnene dine lenger fra hverandre, vil ikke rammen dekke hele bygget.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway