Minecraft: Byer og byggverk

LAST NED MCEDIT

-

For å plassere andres byggverk rundt i din by, vil du trenge en verdensred­igerer – dette er ikke noe som er gjort i en håndvendin­g.

Verdensred­igereren vi skal bruke her kalles Mcedit. Du kan laste den ned fra mcedit.net/downloads.html. I skrivende stund er den nyeste utgaven av programvar­en nummerert med 2.0.0, og det er den vi bruker her. Forhåpentl­igvis er det fortsatt den samme utgaven som gjelder når du leser dette.

Mcedit er et veldig kraftig verktøy som må tas på alvor – det kan være fort gjort å ødelegge en hel Minecraftv­erden hvis du ikke vet hva du driver med. Vi foreslår derfor at du tar backup av verdenen din før du bruker Mcedit. Da har du i hvert fall noe å falle tilbake på hvis du er uheldig.

Ved siden av å importere andre spilleres bygninger, kan man også bruke Mcedit for å nedlegge fjell, fylle store områder med en spesifikk blokktype og til og med kopiere dine egne bygninger. Du ser kanskje hvordan dette kan gå galt?

Når du har lastet ned programvar­en vil du bli bedt om å «extract»-e filene. Gjør dette og lagre filene på et lurt sted hvor du kan finne dem igjen senere.

Når filene er klare, skal du finne en mappe kalt «mcedit2» der du lagret filene. Åpne denne mappen og klikk på «Mcedit»-ikonet. Dette vil åpne programvar­en.

Før vi begynner å bruke Mcedit trenger vi noe vi kan laste ned!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway