Minecraft: Byer og byggverk

SYKEHUS

Vi har en nødsituasj­on! Vi er så sykt glad i Minecraft at vi er pent nødt til å bygge et sykehus!

-

Hei, det er ambulanset­jenesten. Hva kan vi hjelpe deg med?»

«Jo, jeg trenger en ambulanse, og det litt kvikt – jeg har nettopp blitt sprengt av en creeper!»

Det finnes garantert Minecraft-øyeblikk hvor du føler at figuren din kunne trengt en legetime eller fem. Kanskje du har blitt skadet i kamp, kanskje du har spist litt fordervet kjøtt eller kanskje du har tatt for mye trylledrik­k? Vel, nå har du et sted du kan dra når du trenger medisink hjelp i Minecraft!

Vi skal nemlig vise deg hvordan du kan bygge et Minecraft-sykehus, med både akuttmotta­k, operasjons­sal og en fungerende røntgenmas­kin. På side 82 viser vi deg også hvordan du kan bygge to utryknings­kjøretøy som definitivt kan komme til nytte.

Alt i denne guiden kan bygges ved hjelp av ting som finnes i den vanlige utgaven av Minecraft. Vi anbefaler likevel at du bruker Creative Mode – dette bygget krever enorme mengder kvarts og glass. Det er selvfølgel­ig mulig å bygge utenom Creative, men da skal du være forberedt på en utfordring.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? På utsiden av bygget har vi valgt å muntre opp eventuelle pasienter med en finfin hage. Her har vi brukt rosebusker og granbladbu­sker for å lage et bed som er fullt av vakre og velduftend­e blomster. På baksiden av bygget har vi plantet akasietrær – vi brukte beinmel for å få dem til å vokse seg store og fine med en gang.
På utsiden av bygget har vi valgt å muntre opp eventuelle pasienter med en finfin hage. Her har vi brukt rosebusker og granbladbu­sker for å lage et bed som er fullt av vakre og velduftend­e blomster. På baksiden av bygget har vi plantet akasietrær – vi brukte beinmel for å få dem til å vokse seg store og fine med en gang.
 ??  ?? Nå skal vi ta en titt på taket. Her har vi installert en landingspl­ass for helikoptre som har lyst til å lande på taket. Vi tenkte dette kunne være greit, sånn i tilfelle vi skulle finne på å bygge en luftambula­nse (se side 82 for mer informasjo­n om akkurat dette). Ellers på taket har vi brukt jernstenge­r som rekkverk, i tillegg til å grave ut en trappegang som leder ned i sykehuset.
Nå skal vi ta en titt på taket. Her har vi installert en landingspl­ass for helikoptre som har lyst til å lande på taket. Vi tenkte dette kunne være greit, sånn i tilfelle vi skulle finne på å bygge en luftambula­nse (se side 82 for mer informasjo­n om akkurat dette). Ellers på taket har vi brukt jernstenge­r som rekkverk, i tillegg til å grave ut en trappegang som leder ned i sykehuset.
 ??  ?? Venstre side av bygget er nøyaktig motsatt av høyre side – der det er vegger på høyre side, er det vinduer på venstre side, og der det er vinduer på høyre side, er det vegger på venstre side. Vi har også satt opp en slags trappeakti­g formasjon på baksiden som på en måte støtter opp veggene. Designet har jo egentlig ingen funksjon, men det ser i hvert fall veldig stilig ut!
Venstre side av bygget er nøyaktig motsatt av høyre side – der det er vegger på høyre side, er det vinduer på venstre side, og der det er vinduer på høyre side, er det vegger på venstre side. Vi har også satt opp en slags trappeakti­g formasjon på baksiden som på en måte støtter opp veggene. Designet har jo egentlig ingen funksjon, men det ser i hvert fall veldig stilig ut!
 ??  ?? Den ene siden av bygget består nesten utelukkend­e av de samme glassruten­e vi brukte på forsiden. Pilarene mellom rutene består av cyan-farget betong. Vi har også bygd et overheng på denne siden av bygget – her kan ambulanser og andre biler stoppe for å slippe av pasienter. Dette overhenget er lagd av kvartsblok­ker og -heller.
Den ene siden av bygget består nesten utelukkend­e av de samme glassruten­e vi brukte på forsiden. Pilarene mellom rutene består av cyan-farget betong. Vi har også bygd et overheng på denne siden av bygget – her kan ambulanser og andre biler stoppe for å slippe av pasienter. Dette overhenget er lagd av kvartsblok­ker og -heller.
 ??  ?? I mellomtide­n har vi lagt asfalt (vel, betong) på bakken utenfor sykehuset. Med dette har vi lagd parkerings­plasser og en vei som leder opp til sykehuset i én enkel manøver. Vi plasserte også gule merker (ullblokker) under overhenget fra tidligere – det skal symboliser­e at dette er inngangen og at dette området skal være fritt for vanlige kjøretøy.
I mellomtide­n har vi lagt asfalt (vel, betong) på bakken utenfor sykehuset. Med dette har vi lagd parkerings­plasser og en vei som leder opp til sykehuset i én enkel manøver. Vi plasserte også gule merker (ullblokker) under overhenget fra tidligere – det skal symboliser­e at dette er inngangen og at dette området skal være fritt for vanlige kjøretøy.
 ??  ?? Vi skal begynne med forsiden av bygget. I den øvre, høyre halvdelen skal den ellers hvite veggen ha et rødt kors (lagd av rød ull). Veggene består av kvartsblok­ker, mens vinduene (som er 3x3 blokker store) består av blå glassruter. Legg merke til utstikkere­n på toppen av veggen.
Vi skal begynne med forsiden av bygget. I den øvre, høyre halvdelen skal den ellers hvite veggen ha et rødt kors (lagd av rød ull). Veggene består av kvartsblok­ker, mens vinduene (som er 3x3 blokker store) består av blå glassruter. Legg merke til utstikkere­n på toppen av veggen.
 ??  ?? Pasientrom­mene ligger i andre etasje. Hvert rom har en seng, et nattbord lagd av treplanker og en liten blomsterpo­tte som står oppå bordet. Skiltet over sengen kan godt vise pasientens navn eller hvilke operasjone­r vedkommend­e skal utsettes for. Endstaven til høyre for sengen fungerer som holder for intravenøs væske.
Pasientrom­mene ligger i andre etasje. Hvert rom har en seng, et nattbord lagd av treplanker og en liten blomsterpo­tte som står oppå bordet. Skiltet over sengen kan godt vise pasientens navn eller hvilke operasjone­r vedkommend­e skal utsettes for. Endstaven til høyre for sengen fungerer som holder for intravenøs væske.
 ??  ?? Til slutt finner vi veien til røntgenavd­elingen, hvor man kan sjekke om man fortsatt har hjernen inntakt. Røntgenmas­kinen består av et hodeskalle­maleri bak to rødsteinsl­amper som kontroller­es av spakene på forsiden. Maleriet befinner seg bak to hvite glassruter, slikt at når du drar i spakene vil det nesten se ut som om det er noens røntgenbil­de.
Til slutt finner vi veien til røntgenavd­elingen, hvor man kan sjekke om man fortsatt har hjernen inntakt. Røntgenmas­kinen består av et hodeskalle­maleri bak to rødsteinsl­amper som kontroller­es av spakene på forsiden. Maleriet befinner seg bak to hvite glassruter, slikt at når du drar i spakene vil det nesten se ut som om det er noens røntgenbil­de.
 ??  ?? Se vekk hvis du er litt pysete! Dette er operasjons­salen. Bordet er lagd av kvartstrap­per og -heller, med blå teppeblokk­er som laken. På hver side av hodeputen har vi satt opp end-staver som skal fungere som blodposeho­ldere. Lengst bak i lokalet står to rustningsh­oldere som stumtjener­e (for fargede lærrustnin­ger). Veggene består av jernblokke­r.
Se vekk hvis du er litt pysete! Dette er operasjons­salen. Bordet er lagd av kvartstrap­per og -heller, med blå teppeblokk­er som laken. På hver side av hodeputen har vi satt opp end-staver som skal fungere som blodposeho­ldere. Lengst bak i lokalet står to rustningsh­oldere som stumtjener­e (for fargede lærrustnin­ger). Veggene består av jernblokke­r.
 ??  ?? Bak resepsjone­n finner vi akuttavdel­ingen. Vi har ikke brukt vanlige Minecraft-senger her, men i stedet lagd disse kule variantene ved hjelp av kvartsblok­ker, -heller og blå teppeblokk­er. Forhengene rundt hver seng og gardinene i vinduene er egentlig bare blå bannere. Du vil også finne gjenstands­rammer på enden av hver seng – dette er journaler.
Bak resepsjone­n finner vi akuttavdel­ingen. Vi har ikke brukt vanlige Minecraft-senger her, men i stedet lagd disse kule variantene ved hjelp av kvartsblok­ker, -heller og blå teppeblokk­er. Forhengene rundt hver seng og gardinene i vinduene er egentlig bare blå bannere. Du vil også finne gjenstands­rammer på enden av hver seng – dette er journaler.
 ??  ?? Her er resepsjone­n til akuttmotta­ket. Skrivebord­et til venstre er lagd av omvendte kvartstrap­per. Vi har brukt purpurfarg­ede seter i venteområd­et, og maleriene på veggene er fine å se på. Vi har prøvd å unngå bilder av skjeletter – det er antagelig ikke noe man vil se når man besøker et sykehus.
Her er resepsjone­n til akuttmotta­ket. Skrivebord­et til venstre er lagd av omvendte kvartstrap­per. Vi har brukt purpurfarg­ede seter i venteområd­et, og maleriene på veggene er fine å se på. Vi har prøvd å unngå bilder av skjeletter – det er antagelig ikke noe man vil se når man besøker et sykehus.
 ??  ?? På innsiden av bygget har vi delt opp sykehuset i fire etasjer, og hver etasje står på linje med bunnen av vinduene på forsiden. Videre har vi brukt blå glassruter for å lage rekkverk langs etasjene, mens vi bakerst i bygget har bygd en lang og fin trappeoppg­ang. Lysene består av sjølantern­er.
På innsiden av bygget har vi delt opp sykehuset i fire etasjer, og hver etasje står på linje med bunnen av vinduene på forsiden. Videre har vi brukt blå glassruter for å lage rekkverk langs etasjene, mens vi bakerst i bygget har bygd en lang og fin trappeoppg­ang. Lysene består av sjølantern­er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway