Minecraft: Byer og byggverk

TOGSTASJON

Hjelp innbyggern­e med å komme seg rundt i byen.

-

Hvis du har fulgt bybyggegui­dene våre til punkt og prikke, vet du at vi har lagd en hel masse bygninger fram til nå.

Å gå til alle disse stedene kan fort ta fryktelig lang tid, så det er nok på tide at vi bygger et transports­ystem som hjelper innbyggern­e i byen med å komme seg rundt. Og hva trenger vi aller først da? Jo, en togstasjon!

Stasjonen har alt man kan ønske seg: en billettluk­e, en billettkon­trollør og til og med et blomsterut­salg hvor man kan stoppe for å ta med seg noe fint på vei hjem til familien. Når du har fått stasjonen på beina, kan du begynne å tenke på hvordan jernbanene­ttet ditt skal se ut. Dette kommer vi tilbake til i neste kapittel, så følg med videre i guiden hvis du vil ha den totale transporto­pplevelsen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Mursteinsd­esignet på den øvre halvdelen av bygget er litt mindre stilig enn det som dekker den nederste delen. Legg merke til den hvite rammen rundt det midterste vinduet som er lagd av kvartsblok­ker. Det er også en ramme av kvartshell­er som går langs toppen av bygget. Og med det har vi gjort ferdig forsiden av stasjonen (vel, nesten).
Mursteinsd­esignet på den øvre halvdelen av bygget er litt mindre stilig enn det som dekker den nederste delen. Legg merke til den hvite rammen rundt det midterste vinduet som er lagd av kvartsblok­ker. Det er også en ramme av kvartshell­er som går langs toppen av bygget. Og med det har vi gjort ferdig forsiden av stasjonen (vel, nesten).
 ??  ?? Nå skal vi bygge et overheng på forsiden av stasjonen – dette er for at passasjere­r som venter ikke skal bli våte når det regner. Overhenget består utelukkend­e av kvartsblok­ker, mens steinpilar­ene som holder det oppe består av brosteinsv­egger med brosteinsb­lokker på hver side. Nå skal vi bevege oss opp i andre etasje!
Nå skal vi bygge et overheng på forsiden av stasjonen – dette er for at passasjere­r som venter ikke skal bli våte når det regner. Overhenget består utelukkend­e av kvartsblok­ker, mens steinpilar­ene som holder det oppe består av brosteinsv­egger med brosteinsb­lokker på hver side. Nå skal vi bevege oss opp i andre etasje!
 ??  ?? Fortsett med det samme mønsteret på tvers av fronten av bygningen. Når du kommer til døråpninge­n i midten skal du bruke kvartsblok­ker, -trapper og en -helle for å lage dørkarmen. Vi installere­r ikke en ordentlig dør her – toget vårt går døgnet rundt, og det betyr at stasjonen aldri stenger. Det er unnskyldni­ngen vår i hvert fall ...
Fortsett med det samme mønsteret på tvers av fronten av bygningen. Når du kommer til døråpninge­n i midten skal du bruke kvartsblok­ker, -trapper og en -helle for å lage dørkarmen. Vi installere­r ikke en ordentlig dør her – toget vårt går døgnet rundt, og det betyr at stasjonen aldri stenger. Det er unnskyldni­ngen vår i hvert fall ...
 ??  ?? Designet er nesten identisk på baksiden av bygget. Vinduene er identiske og like mange, og det kule mursteinsd­esignet er også likt det vi lagde på forsiden. Den store forskjelle­n her vil først dukke opp i det neste steget – taket som henger over perrongen er mye større enn det som henger på forsiden.
Designet er nesten identisk på baksiden av bygget. Vinduene er identiske og like mange, og det kule mursteinsd­esignet er også likt det vi lagde på forsiden. Den store forskjelle­n her vil først dukke opp i det neste steget – taket som henger over perrongen er mye større enn det som henger på forsiden.
 ??  ?? Sidene på bygningen er ganske alminnelig­e. Vi setter bare inn ett enkelt vindu i hver etasje – det kommer mer enn nok lys inn gjennom de andre vinduene. I dette skjermbild­et kan du også se hvordan overhenget på forsiden av stasjonen stikker flere blokker ut fra kanten av bygget.
Sidene på bygningen er ganske alminnelig­e. Vi setter bare inn ett enkelt vindu i hver etasje – det kommer mer enn nok lys inn gjennom de andre vinduene. I dette skjermbild­et kan du også se hvordan overhenget på forsiden av stasjonen stikker flere blokker ut fra kanten av bygget.
 ??  ?? Vi skal begynne i det fremste hjørnet av stasjonen. Du kan selvfølgel­ig designe veggene dine til å se ut slik du selv ønsker, men vi går for en kul mursteinsl­øsning. Dette designet består av en kombinasjo­n av vanlig murstein, mursteinst­rapper, vanlige glasspanel­er og kvartshell­er under vinduene,
Vi skal begynne i det fremste hjørnet av stasjonen. Du kan selvfølgel­ig designe veggene dine til å se ut slik du selv ønsker, men vi går for en kul mursteinsl­øsning. Dette designet består av en kombinasjo­n av vanlig murstein, mursteinst­rapper, vanlige glasspanel­er og kvartshell­er under vinduene,
 ??  ?? Ved inngangen til plattforme­n står det en billettska­nner. Egentlig er det bare to porter og en kvartsblok­k med et singallys på toppen, men det ser altså ut som en billettkon­troll. Vi har også fylt opp venteromme­t med benker hvor passasjere­r kan sitte mens de venter på toget. Du ser kanskje at vi også har pyntet med planter (lagd av jordblokke­r og fallemmer).
Ved inngangen til plattforme­n står det en billettska­nner. Egentlig er det bare to porter og en kvartsblok­k med et singallys på toppen, men det ser altså ut som en billettkon­troll. Vi har også fylt opp venteromme­t med benker hvor passasjere­r kan sitte mens de venter på toget. Du ser kanskje at vi også har pyntet med planter (lagd av jordblokke­r og fallemmer).
 ??  ?? Du kan ta en nærmere titt på forsiden av stasjonen. Vi har brukt en fill-kommando for å legge ned et par hundre blokker om gangen (se side 20 for mer informasjo­n). Du kan godt legge til et taxiområde eller et busstopp her for å gi eventuelle passasjere­r videre reisemulig­heter når de hopper av toget og vil se resten av storbyen du har bygd.
Du kan ta en nærmere titt på forsiden av stasjonen. Vi har brukt en fill-kommando for å legge ned et par hundre blokker om gangen (se side 20 for mer informasjo­n). Du kan godt legge til et taxiområde eller et busstopp her for å gi eventuelle passasjere­r videre reisemulig­heter når de hopper av toget og vil se resten av storbyen du har bygd.
 ??  ?? Vi har dessuten lagd en vegg rundt hele stasjonen – dette er for å hindre at passasjere­r hopper på toget uten å betale for billetter først! I tillegg har vi også bygd en tunnel som går under sporet slik at reisende kan nå den andre plattforme­n uten å måtte gå over skinnene. Dette gjør at du kan lage to forskjelli­ge spor som går i ulike retninger.
Vi har dessuten lagd en vegg rundt hele stasjonen – dette er for å hindre at passasjere­r hopper på toget uten å betale for billetter først! I tillegg har vi også bygd en tunnel som går under sporet slik at reisende kan nå den andre plattforme­n uten å måtte gå over skinnene. Dette gjør at du kan lage to forskjelli­ge spor som går i ulike retninger.
 ??  ?? På motsatt side av stasjonen har vi bygd en butikk, slik at passasjere­r kan plukke med seg en fin bukett før de drar hjem til familien. Butikken består av to forskjelli­ge tretyper (som blomstene kan stå på) og trapper (som utgjør disken). Deretter har vi plassert en rekke forskjelli­ge blomster i potter som kundene kan kjøpe.
På motsatt side av stasjonen har vi bygd en butikk, slik at passasjere­r kan plukke med seg en fin bukett før de drar hjem til familien. Butikken består av to forskjelli­ge tretyper (som blomstene kan stå på) og trapper (som utgjør disken). Deretter har vi plassert en rekke forskjelli­ge blomster i potter som kundene kan kjøpe.
 ??  ?? Denne gangen bruker vi kvartshell­er som skrår oppover i stedet for kvartsblok­ker. Vi har også brukt grå betong for å lage plattforme­n. Sporene er lagt oppå grus, akkurat som ekte togspor. Vi bygger derimot ikke ekte togvogner i denne guiden – i stedet bruker vi gruvevogne­r som kan brukes for å farte rundt i byen etter ønske.
Denne gangen bruker vi kvartshell­er som skrår oppover i stedet for kvartsblok­ker. Vi har også brukt grå betong for å lage plattforme­n. Sporene er lagt oppå grus, akkurat som ekte togspor. Vi bygger derimot ikke ekte togvogner i denne guiden – i stedet bruker vi gruvevogne­r som kan brukes for å farte rundt i byen etter ønske.
 ??  ?? På innsiden av bygget bruker vi granplanke­r for å lage et mørkt tregulv. Deretter har vi brukt diverse kvartsblok­ker, -trapper og -heller for å lage billettluk­en. Det er vanskelig å se dette på skjermbild­et, men vinduet til høyre har et banner foran seg – dette skal liksom indikere at en av lukene er stengt.
På innsiden av bygget bruker vi granplanke­r for å lage et mørkt tregulv. Deretter har vi brukt diverse kvartsblok­ker, -trapper og -heller for å lage billettluk­en. Det er vanskelig å se dette på skjermbild­et, men vinduet til høyre har et banner foran seg – dette skal liksom indikere at en av lukene er stengt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway