Minecraft: Byer og byggverk

Å BYGGE ET TOGNETT

-

Noe av det første man bør gjøre når man skal bygge en by, er å lage en oversikt over hvor togene skal gå (spesielt hvis sporene skal være over bakken).

Du må la det være minst én blokks mellomrom på hver side av sporet for å unngå at gruvevogne­n ikke sakker ned. Hvis du i tillegg bygger sporet på bakkenivå, med mober aktivert, bør du også gjøre plass til gjerder (se avsnittet som heter «Dyr på sporet!»).

Det finnes måter du kan unngå disse problemene på – den enkleste løsningen er å legge togsporet under jorden. Da vil du slippe unna mange problemer som ville plaget deg på overflaten. Hvis du har lyst til å lage et underjordi­sk nettverk, men spiller på et superflatt kart, må du sørge for at det er nok plass før du går i gang. I utgangspun­ktet er Superflat-kart bare fire blokker dype, og det er ikke nok til å bygge et skikkelig stasjons- og tunnelnett­verk.

Det største problemet med underjordi­ske tunneler er det faktum at du kommer til å måtte grave. Mye. Det er heller ikke lett å lyssette disse tunnelene, selv om du ofte kan slippe unna med ganske mørke tunneler (akkurat som på en vanlig T-bane).

Alternativ­t kan du strekke deg mot himmelen og bygge et togspor som er løftet opp over bakken. Disse toglinjene ser ofte veldig stilige ut, og de vil samtidig la deg bevege deg fritt på bakkenivå. Disse sporene kan til og med kjøre gjennom bygninger, slik du ser på bildet fra Broville. Her går skinnene gjennom et museum som gir passasjere­r flott utsikt over dinosaursk­jelettene.

Du må fortsatt planlegge ut fra det faktum at sporet trenger god plass mellom bygninene, så ikke bygg skyskraper­ne for nær hverandre.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway