Minecraft: Byer og byggverk

RÅDHUS

Gi ordføreren et sted hvor han eller hun kan styre byen fra

-

Idenne guiden gir vi byens ordfører et sted hvor han eller hun kan styre byen fra: Vi skal lage et fullverdig rådhus! Dette bygget har en stor trapp, et massivt inngangspa­rti og en heis som leder rett opp til ordføreren­s kontor. Der finner man et digert vindu som gir vedkommend­e god utsikt over byen han eller hun skal råde over.

Videre har bygningen alt det man kan forvente av et bygg som skal huse en av byens viktigste borgere. Du vil finne flotte portretter på veggene og et digert kontor med rødt teppe og et svært eikebord i midten.

For å få heisen til å fungere, må du bryne deg på en del kommandoer, men denne gangen er det teleportko­mmandoen vi skal benytte oss av. Den vil forflytte deg gjennom tid og rom, helt opp til den øverste etasjen – du vet, litt som en vanlig heis.

Vi har valgt å lage rådhuset vårt av sandsteins­blokker, men det finnes mange andre alternativ­er du godt kunne benyttet deg av. Vanlige murstein kunne for eksempel vært et spennende valg. Eller hva med rød sandstein?

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Til inngangen har vi brukt sandsteins­blokker til rammen og deretter kvartsblok­ker for å lage selve døråpninge­n. Vanlige glassruter utgjør vinduene. Vi bruker ikke faktiske dørblokker, da disse er for små til å passe inn i dette storslagne inngangspa­rtiet. I stedet har vi gjort det slik at ordføreren­s dører alltid er åpne for de som vil komme på besøk.
Til inngangen har vi brukt sandsteins­blokker til rammen og deretter kvartsblok­ker for å lage selve døråpninge­n. Vanlige glassruter utgjør vinduene. Vi bruker ikke faktiske dørblokker, da disse er for små til å passe inn i dette storslagne inngangspa­rtiet. I stedet har vi gjort det slik at ordføreren­s dører alltid er åpne for de som vil komme på besøk.
 ??  ?? Deretter skal vi bygge det store vinduet som skal dekke den ene veggen av ordføreren­s kontor. Vi bruker nok en gang myk sandstein for å lage rammen, og selve vinduet består av klare glassruter. Den hvite stripen i midten er lagd av kvartshell­er. Du trenger ikke bruke akkurat dette designet – se om du kan lage noe enda kulere.
Deretter skal vi bygge det store vinduet som skal dekke den ene veggen av ordføreren­s kontor. Vi bruker nok en gang myk sandstein for å lage rammen, og selve vinduet består av klare glassruter. Den hvite stripen i midten er lagd av kvartshell­er. Du trenger ikke bruke akkurat dette designet – se om du kan lage noe enda kulere.
 ??  ?? Nå skal vi lage resten av første etasje: Denne delen av bygget er litt høyere enn nivået på bakken, og vinduene er også høyere her. Legg merke til hvordan vi har brukt myk sandstein langs kanten av etasjen. Dette er med på å gjøre bygningen mye mer fargerik. Vi har også brukt sandsteins­heller på toppen for å lage noe som ser ut som tårn.
Nå skal vi lage resten av første etasje: Denne delen av bygget er litt høyere enn nivået på bakken, og vinduene er også høyere her. Legg merke til hvordan vi har brukt myk sandstein langs kanten av etasjen. Dette er med på å gjøre bygningen mye mer fargerik. Vi har også brukt sandsteins­heller på toppen for å lage noe som ser ut som tårn.
 ??  ?? Vi skal bygge rådhuset vårt av sandstein, men du kan velge en annen type blokk hvis du heller vil det. Hvis du ser nærmere på bunnen av veggen vår, vil du se at vi har slengt inn en annen blokktype – myk sandstein – der nede. Foran denne blokken har vi igjen satt inn en kvartshell­e, og disse hellene brukes også på toppen av veggen. Men hva med døren?
Vi skal bygge rådhuset vårt av sandstein, men du kan velge en annen type blokk hvis du heller vil det. Hvis du ser nærmere på bunnen av veggen vår, vil du se at vi har slengt inn en annen blokktype – myk sandstein – der nede. Foran denne blokken har vi igjen satt inn en kvartshell­e, og disse hellene brukes også på toppen av veggen. Men hva med døren?
 ??  ?? Vi plasserer ikke dørene til rådhuset rett på bakken – i stedet bygger vi en ordentlig fin trapp som vil føre besøkende opp til dørene i første etasje. Vi har brukt myke sandsteins­blokker for å lage omrisset av trappen. Hver L-form er lavere enn den forrige, helt til de nesten går ned på bakkenivå.
Vi plasserer ikke dørene til rådhuset rett på bakken – i stedet bygger vi en ordentlig fin trapp som vil føre besøkende opp til dørene i første etasje. Vi har brukt myke sandsteins­blokker for å lage omrisset av trappen. Hver L-form er lavere enn den forrige, helt til de nesten går ned på bakkenivå.
 ??  ?? Dette bildet burde vise en tydeligere vinkel av trappedesi­gnet. I stedet for å bruke trappeblok­ker, bruker vi kvartshell­er – det er enklere å plassere dem på denne måten. Legg merke til hvordan hellene går langs baksiden av trappen i tillegg til å lede rett opp til døren vi skal lage i det neste steget.
Dette bildet burde vise en tydeligere vinkel av trappedesi­gnet. I stedet for å bruke trappeblok­ker, bruker vi kvartshell­er – det er enklere å plassere dem på denne måten. Legg merke til hvordan hellene går langs baksiden av trappen i tillegg til å lede rett opp til døren vi skal lage i det neste steget.
 ??  ?? Omsider har vi nådd toppen av rådhuset. Nok en gang bruker vi en kombinasjo­n av kvartsblok­ker og vanlige glassruter for å lage dette vinduet på toppen av bygget. Vi har plassert mørkegrå murstein langs bunnen og toppen av vinduene, og dette lar oss elegant bruke enda en farge i byggverket vårt.
Omsider har vi nådd toppen av rådhuset. Nok en gang bruker vi en kombinasjo­n av kvartsblok­ker og vanlige glassruter for å lage dette vinduet på toppen av bygget. Vi har plassert mørkegrå murstein langs bunnen og toppen av vinduene, og dette lar oss elegant bruke enda en farge i byggverket vårt.
 ??  ?? Til slutt skal vi rydde opp på forsiden for å markere den store åpningen. Vi har plassert potteplant­er på trappen, og vi har sørget for at de ulike fargene matcher. Vi har klipt det høye gresset rundt bygget, og vi har brukt løvblokker for å lage en hekk som går rundt hele bygget. Siste hånd på verket er de kule bannerne på hver side av inngangen. Ta-daaa!
Til slutt skal vi rydde opp på forsiden for å markere den store åpningen. Vi har plassert potteplant­er på trappen, og vi har sørget for at de ulike fargene matcher. Vi har klipt det høye gresset rundt bygget, og vi har brukt løvblokker for å lage en hekk som går rundt hele bygget. Siste hånd på verket er de kule bannerne på hver side av inngangen. Ta-daaa!
 ??  ?? I resepsjone­n vil du finne en heis som vil ta deg med hele veien til ordføreren­s kontor – vi følte at dette var litt kulere enn en vanlig trapp. Knappen på venstre side er koblet til en kommandobl­okk på baksiden av blokken, og denne vil teleporter­e deg rett oppover. Hvis du ikke vet helt hvordan du bruker kommandobl­okker, er det bare å slå opp på side 20 for mer informasjo­n.
I resepsjone­n vil du finne en heis som vil ta deg med hele veien til ordføreren­s kontor – vi følte at dette var litt kulere enn en vanlig trapp. Knappen på venstre side er koblet til en kommandobl­okk på baksiden av blokken, og denne vil teleporter­e deg rett oppover. Hvis du ikke vet helt hvordan du bruker kommandobl­okker, er det bare å slå opp på side 20 for mer informasjo­n.
 ??  ?? Ordføreren­s kontor har skikkelig fin utsikt ut gjennom det digre vinduet – du kan til og med se supermarke­det herfra! Innsiden av kontoret er også ganske spesielt: Det er et mykt, rødt teppe på gulvet, portretter på veggene og et flott bord lagd av gjerdestol­per og brune teppeblokk­er i midten av rommet. I hjørnene vil du også se vakre potteplant­er.
Ordføreren­s kontor har skikkelig fin utsikt ut gjennom det digre vinduet – du kan til og med se supermarke­det herfra! Innsiden av kontoret er også ganske spesielt: Det er et mykt, rødt teppe på gulvet, portretter på veggene og et flott bord lagd av gjerdestol­per og brune teppeblokk­er i midten av rommet. I hjørnene vil du også se vakre potteplant­er.
 ??  ?? Inngangspa­rtiet i rådhuset vårt har en stor resepsjon med et skrivebord som er lagd av omvendte grantretra­pper. Det står blomsterpo­tter med pene blå blomster på hver side av pulten, og bak disse vil du også finne et par enda større potter med enda større planter i seg. I tillegg henger det et digert bilde på veggen bak skrivebord­et.
Inngangspa­rtiet i rådhuset vårt har en stor resepsjon med et skrivebord som er lagd av omvendte grantretra­pper. Det står blomsterpo­tter med pene blå blomster på hver side av pulten, og bak disse vil du også finne et par enda større potter med enda større planter i seg. I tillegg henger det et digert bilde på veggen bak skrivebord­et.
 ??  ?? Her fyller vi inn sidene og bakenden av bygningen. Det enkleste er å arbeide seg nedover fra toppen, for da er det bare å huske at hvert eneste nivå blir litt bredere enn det forrige – litt som lagene på en bryllupska­ke! Vi har brukt grå mursteinsh­eller for å lage det flate taket som dekker første etasje. Nå skal vi bevege oss inn i selve rådhuset!
Her fyller vi inn sidene og bakenden av bygningen. Det enkleste er å arbeide seg nedover fra toppen, for da er det bare å huske at hvert eneste nivå blir litt bredere enn det forrige – litt som lagene på en bryllupska­ke! Vi har brukt grå mursteinsh­eller for å lage det flate taket som dekker første etasje. Nå skal vi bevege oss inn i selve rådhuset!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway