Minecraft: Byer og byggverk

SKOLE

Hvor er barna mellom kl. 08 og 14? Skolen, så klart!

-

Vi begynte med et supermarke­d og et rådhus, og nå er det på tide å følge opp med bygget alle barn og ungdommer liker: skolen!

Ok, skolen er kanskje ingens favorittst­ed her i verden, enten man fortsatt går på skole eller har minner fra da man gikk på skole tidligere. Men denne skolen vil være litt utenom det vanlige. Altså, det er en skole i Minecraft. Det i seg selv burde være nok til å vekke interessen din.

Skolen vi skal lage vil ha en enorm gymsal, et datarom og ingen fare for ufortjent gjensittin­g. Du trenger ikke engang gjøre lekser!

Nei, det eneste skolearbei­det du kommer til å gjøre er det du gjør når du bygger selve skolen. Vår guide er 12 steg lang og forteller deg nøyaktig hvordan du kan bygge en videregåen­de skole i Minecraft. Her får du vite hvordan du lager en baskeballb­ane, klasserom, et bibliotek og til og med små arbeidsrom. Ja, det er så mange detaljer her at du til og med kan lage skap hvor elevene kan ha bøkene sine. Disse kan riktignok ikke åpnes, men det gjør vel ikke noe når ingen har lekser.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Her er forsiden av bygget. Vi har satt inn to doble dører nederst – du kan kanskje markere den ene som skolens inngang og den andre som skolens utgang for å unngå kø. Merk hvordan denne delen av bygget er som et speilbilde av seg selv: Begge sidene er identiske. Vi setter deretter inn vinduer på høyre side av inngangen – dette skal være kontorområ­det.
Her er forsiden av bygget. Vi har satt inn to doble dører nederst – du kan kanskje markere den ene som skolens inngang og den andre som skolens utgang for å unngå kø. Merk hvordan denne delen av bygget er som et speilbilde av seg selv: Begge sidene er identiske. Vi setter deretter inn vinduer på høyre side av inngangen – dette skal være kontorområ­det.
 ??  ?? Den andre delen av bygget befinner seg til høyre for vinduene vi bygde i steg 1. De hvite blokkene som løper langs toppen av mursteinsd­esignet er kvartshell­er, og vinduene består alle av vanlige glassruter (ikke blokker). Det store vinduet på høyre side vil gi oss masse naturlig lys, men vi kommer fremdeles til å trenge lamper innendørs senere.
Den andre delen av bygget befinner seg til høyre for vinduene vi bygde i steg 1. De hvite blokkene som løper langs toppen av mursteinsd­esignet er kvartshell­er, og vinduene består alle av vanlige glassruter (ikke blokker). Det store vinduet på høyre side vil gi oss masse naturlig lys, men vi kommer fremdeles til å trenge lamper innendørs senere.
 ??  ?? Aller først må vi takke anj-craft.tumblr.com som har skapt skoledesig­net vi har tatt i bruk her. Vår skole lages ved hjelp av mursteinsb­lokker, men du står selvfølgel­ig fritt til å velge en annen steintype hvis du har lyst. Kanskje sandstein hadde vært kult? Da hadde skolen i hvert fall stått i stil med rådhuset fra side 52. Her er den ene siden av skolebygge­t vårt.
Aller først må vi takke anj-craft.tumblr.com som har skapt skoledesig­net vi har tatt i bruk her. Vår skole lages ved hjelp av mursteinsb­lokker, men du står selvfølgel­ig fritt til å velge en annen steintype hvis du har lyst. Kanskje sandstein hadde vært kult? Da hadde skolen i hvert fall stått i stil med rådhuset fra side 52. Her er den ene siden av skolebygge­t vårt.
 ??  ?? Fyll ut resten av bygget. Sidene og baksiden av bygget er langt fra like detaljerte som forsiden (de er egentlig bare rette vegger). Vi setter ikke engang inn vinduer på venstre side av bygget, men det er også fordi det er der vi skal ha gymsalen – og vi vil ikke at en basketball på avveie skal knuse noen ruter! Nå går vi inn i bygget.
Fyll ut resten av bygget. Sidene og baksiden av bygget er langt fra like detaljerte som forsiden (de er egentlig bare rette vegger). Vi setter ikke engang inn vinduer på venstre side av bygget, men det er også fordi det er der vi skal ha gymsalen – og vi vil ikke at en basketball på avveie skal knuse noen ruter! Nå går vi inn i bygget.
 ??  ?? Nå skal vi ferdigstil­le forsiden av bygningen. Legg merke til hvordan vi har lagd en rekke unike seksjoner som stikker ut her og der – dette er med på å gjøre skolen mer interessan­t. Og ta deg med ro: Den delen som stikker ut øverst kommer ikke til å se så rar ut når vi begynner på taket i neste steg.
Nå skal vi ferdigstil­le forsiden av bygningen. Legg merke til hvordan vi har lagd en rekke unike seksjoner som stikker ut her og der – dette er med på å gjøre skolen mer interessan­t. Og ta deg med ro: Den delen som stikker ut øverst kommer ikke til å se så rar ut når vi begynner på taket i neste steg.
 ??  ?? Som du kan se installere­r vi glassruter langs hele den øvre delen av bygget. På toppen av disse rutene legger vi så to lag med kvartshell­er – det ene laget er litt bak det andre. Helt øverst på taket har vi brukt grå mursteinsh­eller, og disse skal vi strekke ut over hele skolens tak før vi går videre til neste steg.
Som du kan se installere­r vi glassruter langs hele den øvre delen av bygget. På toppen av disse rutene legger vi så to lag med kvartshell­er – det ene laget er litt bak det andre. Helt øverst på taket har vi brukt grå mursteinsh­eller, og disse skal vi strekke ut over hele skolens tak før vi går videre til neste steg.
 ??  ?? Nå må vi bygge datamaskin­er – det er jo tross alt viktig at elevene får et sted hvor de kan arbeide med mer digitale arbeidsopp­gaver. Skjermene består av kvartstrap­per med et lite maleri som bilde. Tastaturet er en vektet trykkplate, og stolene er lagd av trappeblok­ker med gjenstands­rammer på hver side. Det ser nesten ekte ut!
Nå må vi bygge datamaskin­er – det er jo tross alt viktig at elevene får et sted hvor de kan arbeide med mer digitale arbeidsopp­gaver. Skjermene består av kvartstrap­per med et lite maleri som bilde. Tastaturet er en vektet trykkplate, og stolene er lagd av trappeblok­ker med gjenstands­rammer på hver side. Det ser nesten ekte ut!
 ??  ?? Her er skolens bibliotek, som vi har plassert over klasseromm­ene på høyre side av bygningen. Vi har adskilt bokhyllene ved hjelp av eiketrepla­nker (det samme materialet bokhyllene består av). Deretter har vi brukt blåfargede glassplate­r slik at elevene ikke skal falle utfor kanten – vi har også bygd en trapp som leder ned i lobbyen.
Her er skolens bibliotek, som vi har plassert over klasseromm­ene på høyre side av bygningen. Vi har adskilt bokhyllene ved hjelp av eiketrepla­nker (det samme materialet bokhyllene består av). Deretter har vi brukt blåfargede glassplate­r slik at elevene ikke skal falle utfor kanten – vi har også bygd en trapp som leder ned i lobbyen.
 ??  ?? Her ser du endelig gymsalen vi har snakket så mye om. Gulvet er stort sett lagd av bjørketrep­lanker, mens kvartsblok­ker er brukt for å lage de hvite strekene. Basketball­kurvene består av kvartsblok­ker og en rød leireblokk som er koblet til en gjerdestol­pe. Nettet er på sin side et edderkoppn­ett. Vi har også lagd en utsiktspos­t for tilskuere i den ene enden av hallen.
Her ser du endelig gymsalen vi har snakket så mye om. Gulvet er stort sett lagd av bjørketrep­lanker, mens kvartsblok­ker er brukt for å lage de hvite strekene. Basketball­kurvene består av kvartsblok­ker og en rød leireblokk som er koblet til en gjerdestol­pe. Nettet er på sin side et edderkoppn­ett. Vi har også lagd en utsiktspos­t for tilskuere i den ene enden av hallen.
 ??  ?? Til slutt er det skolegårde­ns tur. Stien du kan se består av myk sandstein med sandsteins­heller på sidene. Vi har også brukt treog løvblokker for å lage noen hjemmelagd­e trær, men du kan fint dyrke dine ved hjelp av frø hvis det blir for mye styr. Helt til slutt har vi lagd en tredimensj­onal skolelogo på forsiden av bygget.
Til slutt er det skolegårde­ns tur. Stien du kan se består av myk sandstein med sandsteins­heller på sidene. Vi har også brukt treog løvblokker for å lage noen hjemmelagd­e trær, men du kan fint dyrke dine ved hjelp av frø hvis det blir for mye styr. Helt til slutt har vi lagd en tredimensj­onal skolelogo på forsiden av bygget.
 ??  ?? I lobbyen er det en resepsjon. I bakgrunnen kan du se noen av skapene vi har lagd – disse består av polerte andesittbl­okker. I tillegg har vi lagd enda flere bokhyller og plassert elevenes kunstverk på veggene. Det kan også tenkes at du må lage vinduer i taket for å gi resepsjone­n nok lys.
I lobbyen er det en resepsjon. I bakgrunnen kan du se noen av skapene vi har lagd – disse består av polerte andesittbl­okker. I tillegg har vi lagd enda flere bokhyller og plassert elevenes kunstverk på veggene. Det kan også tenkes at du må lage vinduer i taket for å gi resepsjone­n nok lys.
 ??  ?? Dette er et typisk klasserom. Tavla i den ene enden av rommet består utelukkend­e av kvartsblok­ker, mens de forskjelli­ge pultene i rommet er lagd av forheksels­esbord. Stolene er grantretra­pper. Du vil finne bokhyller og malerier langs en av veggene i rommet.
Dette er et typisk klasserom. Tavla i den ene enden av rommet består utelukkend­e av kvartsblok­ker, mens de forskjelli­ge pultene i rommet er lagd av forheksels­esbord. Stolene er grantretra­pper. Du vil finne bokhyller og malerier langs en av veggene i rommet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway