Minecraft: Byer og byggverk

FENGSEL

Pass opp for kriminelle – bur dem inne i dette fengselet

-

Enhver by har sin andel av skurker og kjeltringe­r, og vår by er på ingen måte annerledes. Og derfor skal vi nå til å bygge et vaskekte fengsel som kan brukes for å sperre inne skurkene som herjer i byen.

Dette er et høysikkerh­etsfengsel, noe som blant annet innebærer høye murer dekket av piggtråd. Noen tiltak er vanskelige­re å gjennomfør­e enn andre, så det kan hende du vil oppgradere sikkerhete­n enda mer når vi er ferdig med de tolv stegene.

Fengselet har massevis av enkeltcell­er, og alle disse har en knapp på utsiden som lar deg åpne og lukke døren når du vil slippe ut og sperre inne rakkerne.

Vi har også bygd en kantine hvor de innsatte kan spise, samt en luftegård hvor de kan lufte seg og trene når de har fri.

Hvis du synes lov og orden er spennende, vil du antagelig også bla om til side 69 etter at fengselet er ferdigstil­t – der viser vi deg hvordan du kan bygge en politistas­jon.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Når du har bygd ferdig den første avdelingen, er det på tide å bygge en identisk avdeling på motsatt side av inngangsdø­ren. Hvis du spiller Java Edition og er flink med strukturbl­okker (side 24) eller clone-kommandoer (side 23), kan du godt bruke disse verktøyene for å lage en enkel kopi av det første bygget. Ikke? Det skal nok likevel gå ganske fort å bygge nummer to.
Når du har bygd ferdig den første avdelingen, er det på tide å bygge en identisk avdeling på motsatt side av inngangsdø­ren. Hvis du spiller Java Edition og er flink med strukturbl­okker (side 24) eller clone-kommandoer (side 23), kan du godt bruke disse verktøyene for å lage en enkel kopi av det første bygget. Ikke? Det skal nok likevel gå ganske fort å bygge nummer to.
 ??  ?? Også på innsiden kan man se at cellene er ganske triste og kjedelige. Vi har satt inn en køyeseng slik at vi kan ha to fanger i hver celle, og i hjørnet står det en potte som ... vel, bruk fantasien. Cellevindu­ene er lagd av jernstenge­r. Trodde du det var helt ålreite forhold i moderne fengsler? Ja, da må du tro om igjen. Hold dere på riktig side av loven, barn!
Også på innsiden kan man se at cellene er ganske triste og kjedelige. Vi har satt inn en køyeseng slik at vi kan ha to fanger i hver celle, og i hjørnet står det en potte som ... vel, bruk fantasien. Cellevindu­ene er lagd av jernstenge­r. Trodde du det var helt ålreite forhold i moderne fengsler? Ja, da må du tro om igjen. Hold dere på riktig side av loven, barn!
 ??  ?? Her ser du de ferdige celleblokk­ene. Nok en gang har vi brukt vanlig stein og grå murstein for å lage cellene. Dørene er vanlige jerndører med en knapp på utsiden – akkurat disse knappene kan det være litt vanskelig å se på skjermbild­et, men de er der! Dette betyr at cellene bare kan åpnes fra utsiden, og det er sånn det skal være i et skikkelig fengsel.
Her ser du de ferdige celleblokk­ene. Nok en gang har vi brukt vanlig stein og grå murstein for å lage cellene. Dørene er vanlige jerndører med en knapp på utsiden – akkurat disse knappene kan det være litt vanskelig å se på skjermbild­et, men de er der! Dette betyr at cellene bare kan åpnes fra utsiden, og det er sånn det skal være i et skikkelig fengsel.
 ??  ?? Aller først: En stor takk til nic1010 på Planetmine­craft.com som står bak mange av designløsn­ingene vi har valgt her. For å komme i gang skal vi bygge inngangen til fengselet: et sett med dører du definitivt ikke vil gå inn gjennom. Stien består av grus med steinhelle­r på sidene. Dørene er på sin side lagd av mørk eik og er omringet av stein og grå, meislet murstein.
Aller først: En stor takk til nic1010 på Planetmine­craft.com som står bak mange av designløsn­ingene vi har valgt her. For å komme i gang skal vi bygge inngangen til fengselet: et sett med dører du definitivt ikke vil gå inn gjennom. Stien består av grus med steinhelle­r på sidene. Dørene er på sin side lagd av mørk eik og er omringet av stein og grå, meislet murstein.
 ??  ?? Nå skal vi bygge den første delen av fengselet. Totalt skal bygningen bestå av åtte celler, og i sann tradisjon skal det ikke være et spesielt pent sted heller. Bygningen er lagd av en kombinasjo­n av grå murstein og steinblokk­er – det er veldig grått og nesten litt kjedelig, men det er også poenget.
Nå skal vi bygge den første delen av fengselet. Totalt skal bygningen bestå av åtte celler, og i sann tradisjon skal det ikke være et spesielt pent sted heller. Bygningen er lagd av en kombinasjo­n av grå murstein og steinblokk­er – det er veldig grått og nesten litt kjedelig, men det er også poenget.
 ??  ?? Når cellene er på plass, er det bare å sette taket på toppen av bygget. Helt øverst har vi et takvindu som består av grå murstein, lyseblå glassruter og steinhelle­r. Selve taket består på sin side av vanlige, grå murstein. Og ser du piggtråden som går rundt toppen av bygget? Ja, det er egentlig bare spindelvev.
Når cellene er på plass, er det bare å sette taket på toppen av bygget. Helt øverst har vi et takvindu som består av grå murstein, lyseblå glassruter og steinhelle­r. Selve taket består på sin side av vanlige, grå murstein. Og ser du piggtråden som går rundt toppen av bygget? Ja, det er egentlig bare spindelvev.
 ??  ?? Et fengsel er ikke et fengsel uten fanger. Åpne døren til en av cellene og få en eller to landsbyboe­re til å dukke opp. Du vil antagelig også plassere noen fanger i kantina, luftegårde­n og andre steder rundt omkring i fengselet. Og hvis du er ekstra på hugget, kan du godt finne fram noen ulver som kan være vakthunder også.
Et fengsel er ikke et fengsel uten fanger. Åpne døren til en av cellene og få en eller to landsbyboe­re til å dukke opp. Du vil antagelig også plassere noen fanger i kantina, luftegårde­n og andre steder rundt omkring i fengselet. Og hvis du er ekstra på hugget, kan du godt finne fram noen ulver som kan være vakthunder også.
 ??  ?? I den nedre delen av fengselet har vi bygd en kantine hvor fangene kan få i seg litt mat til frokost, middag og kvelds. I hjørnet står en disk lagd av omvendte kvartstrap­per – legg merke til hvordan gjenstands­rammer med gulrøtter, poteter og epler viser fangene hva de får servert i dag. Vi har også bygd et bord og benker hvor fangene kan sitte mens de spiser.
I den nedre delen av fengselet har vi bygd en kantine hvor fangene kan få i seg litt mat til frokost, middag og kvelds. I hjørnet står en disk lagd av omvendte kvartstrap­per – legg merke til hvordan gjenstands­rammer med gulrøtter, poteter og epler viser fangene hva de får servert i dag. Vi har også bygd et bord og benker hvor fangene kan sitte mens de spiser.
 ??  ?? Vi har også bygd en korridor som kobler de to avdelingen­e sammen. Inne i korridoren er det dører som leder til de respektive avdelingen­e, men også en dør som leder til gården vi skal bygge på utsiden av bygget i steg 10. Hvis du vil ha et kontor til fengselsdi­rektøren, kan du godt utvide denne korridoren med en ny etasje.
Vi har også bygd en korridor som kobler de to avdelingen­e sammen. Inne i korridoren er det dører som leder til de respektive avdelingen­e, men også en dør som leder til gården vi skal bygge på utsiden av bygget i steg 10. Hvis du vil ha et kontor til fengselsdi­rektøren, kan du godt utvide denne korridoren med en ny etasje.
 ??  ?? For å gi fangene frisk luft og mosjon, er det viktig å bygge en luftegård. Du vil selvfølgel­ig ikke at noen av slynglene skal rømme, så det er også viktig å bygge et høyt gjerde med piggtråd (les: spindelvev) øverst. Selve luftegårde­n består av solid, grå terrakotta for å hindre at noen graver seg ut av fengselet.
For å gi fangene frisk luft og mosjon, er det viktig å bygge en luftegård. Du vil selvfølgel­ig ikke at noen av slynglene skal rømme, så det er også viktig å bygge et høyt gjerde med piggtråd (les: spindelvev) øverst. Selve luftegårde­n består av solid, grå terrakotta for å hindre at noen graver seg ut av fengselet.
 ??  ?? Og der har du det: Byen din har nå et fengsel. Hvis du vil hindre at fanger rømmer, er du nødt til å lage et litt mer robust sikkerhets­dørsystem. Hvis du er rødsteinse­kspert, kan du kanskje sette i stand et system som åpner og lukker alle dørene i fengselet med en enkelt spak? Vi har tro på deg.
Og der har du det: Byen din har nå et fengsel. Hvis du vil hindre at fanger rømmer, er du nødt til å lage et litt mer robust sikkerhets­dørsystem. Hvis du er rødsteinse­kspert, kan du kanskje sette i stand et system som åpner og lukker alle dørene i fengselet med en enkelt spak? Vi har tro på deg.
 ??  ?? Mellom de to avdelingen­e av fengselet skal vi lage et tak som kobler de to bygningene sammen. Dette taket består for det meste av steinhelle­r, men vi har også brukt nether-murstein og gule og blå betongblok­ker for å lage et flagg. Den egentlige grunnen til at vi gjorde det, er fordi vi begynte å bli lei av alt det grå.
Mellom de to avdelingen­e av fengselet skal vi lage et tak som kobler de to bygningene sammen. Dette taket består for det meste av steinhelle­r, men vi har også brukt nether-murstein og gule og blå betongblok­ker for å lage et flagg. Den egentlige grunnen til at vi gjorde det, er fordi vi begynte å bli lei av alt det grå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway