Minecraft: Byer og byggverk

POLITISTAS­JON

Det er på tide å ta bedre vare på folkene i byen din

-

Dette går jo strålende! Vi har lagd mange forskjelli­ge bygnigner i byen vår nå: Et supermarke­d, en skyskraper og et rådhus for å nevne noen. Vi har til og med bygd et fengsel. Det er bare ett problem ... vi har ingen politikons­tabler som kan arrestere skurkene som burde havne der!

Vel, det skal endre seg, for nå skal vi bygge en politistas­jon. Den har alt man trenger, fra et helikopter til en politibil som kan frakte kjeltringe­ne. Du vil også finne et par celler inni bygget – her kan du holde fanger i varetekt inntil de skal i retten.

Avhengig av hvor stor Minecraft-byen din er, kan du også justere størrelsen på politistas­jonen, eller kanskje lage flere og spre dem utover.

Vår politistas­jon har til og med et kart over det lokale området. Det viser alle bygninger og steder i byen, og dette lar konstablen­e enklere vite hvor de skal patruljere til enhver tid.

Gjennom de følgende 12 stegene skal vi vise deg hvordan du kan sette sammen alt du trenger for å lage en politistas­jon.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Nå er vi på innsiden av politistas­jonen, og her kan du se cellene vi nevnte tidligere. Dette skjermbild­et er tatt like før vi bygde taket på cellene – dette er for at du skal se hvordan det ser ut på innsiden. Jerndørene som leder til cellene kan kun opereres fra utsiden, og dette sørger for at fangene ikke kan rømme. Det henger også et skilt ved siden av hver dør – her kan man lese fangenumme­ret.
Nå er vi på innsiden av politistas­jonen, og her kan du se cellene vi nevnte tidligere. Dette skjermbild­et er tatt like før vi bygde taket på cellene – dette er for at du skal se hvordan det ser ut på innsiden. Jerndørene som leder til cellene kan kun opereres fra utsiden, og dette sørger for at fangene ikke kan rømme. Det henger også et skilt ved siden av hver dør – her kan man lese fangenumme­ret.
 ??  ?? Vi bruker stort sett det samme designet når vi legger til en ny seksjon på forsiden av bygget. Legg merke til hvordan vi har tre pilarkolon­ner mellom hvert sett med vinduer og hvordan én av pilarene stikker lenger ut enn de to andre. Legg også merke til den polerte andesittbl­okken på bunnen av hver kvartspila­r – denne blokken er der for teksturens skyld.
Vi bruker stort sett det samme designet når vi legger til en ny seksjon på forsiden av bygget. Legg merke til hvordan vi har tre pilarkolon­ner mellom hvert sett med vinduer og hvordan én av pilarene stikker lenger ut enn de to andre. Legg også merke til den polerte andesittbl­okken på bunnen av hver kvartspila­r – denne blokken er der for teksturens skyld.
 ??  ?? På dette bildet kan du se forsiden av bygget. På bakkenivå bruker vi hekker og omvendte, grå mursteinst­rapper for å lage vinduskarm­ene. De øverste vinduskarm­ene bruker bare de omvendte trappeblok­kene. Selve vinduene består av lyseblå glassruter, og de hvite kolonnene på sidene består av kvartsblok­ker.
På dette bildet kan du se forsiden av bygget. På bakkenivå bruker vi hekker og omvendte, grå mursteinst­rapper for å lage vinduskarm­ene. De øverste vinduskarm­ene bruker bare de omvendte trappeblok­kene. Selve vinduene består av lyseblå glassruter, og de hvite kolonnene på sidene består av kvartsblok­ker.
 ??  ?? Vi vil rette en stor takk til Youtube-eren TSMC – Minecraft, som står bak designet vi har benyttet oss av her. Vi begynner arbeidet ved å lage den store, blå rammen som omringer stasjonen – denne består av blå betong. Dørene på forsiden av bygget er på sin side omringet av lyseblå glassruter, og vi har også bygget en sti opp mot inngangen.
Vi vil rette en stor takk til Youtube-eren TSMC – Minecraft, som står bak designet vi har benyttet oss av her. Vi begynner arbeidet ved å lage den store, blå rammen som omringer stasjonen – denne består av blå betong. Dørene på forsiden av bygget er på sin side omringet av lyseblå glassruter, og vi har også bygget en sti opp mot inngangen.
 ??  ?? Nå skal vi ta en tur til baksiden av bygget, hvor du kan se at vi stort sett bruker det nøyaktig samme designet som tidligere. Noe du også bør legge merke til, er hvordan de nederste vinduene til høyre er mye mindre enn resten – her skal vi nemlig bygge cellene, og vi vil selvfølgel­ig ikke at fangene skal klatre ut.
Nå skal vi ta en tur til baksiden av bygget, hvor du kan se at vi stort sett bruker det nøyaktig samme designet som tidligere. Noe du også bør legge merke til, er hvordan de nederste vinduene til høyre er mye mindre enn resten – her skal vi nemlig bygge cellene, og vi vil selvfølgel­ig ikke at fangene skal klatre ut.
 ??  ?? Når du omsider har gjort ferdig de fire sidene av bygget, er det på tide å sette på taket. Vårt tak består av grå mursteinsh­eller som får det til å passe inn sammen med fengselet rett borti gata. Senere skal vi installere en landingspl­ass og et helikopter på taket, men det er ikke før de to siste stegene i denne guiden.
Når du omsider har gjort ferdig de fire sidene av bygget, er det på tide å sette på taket. Vårt tak består av grå mursteinsh­eller som får det til å passe inn sammen med fengselet rett borti gata. Senere skal vi installere en landingspl­ass og et helikopter på taket, men det er ikke før de to siste stegene i denne guiden.
 ??  ?? Omsider kommer vi til politiheli­kopteret på taket av stasjonen. Det har ikke landet enda, men det er bare fordi du ikke har bygd en landingspl­ass. Bruk gul betong, lag en diger «H» og omring den med lysegrå betongblok­ker. Langs utkanten av betongen kan du også se hvordan vi ha bygd et lag av steinhelle­r. Alt vi trenger nå er et helikopter.
Omsider kommer vi til politiheli­kopteret på taket av stasjonen. Det har ikke landet enda, men det er bare fordi du ikke har bygd en landingspl­ass. Bruk gul betong, lag en diger «H» og omring den med lysegrå betongblok­ker. Langs utkanten av betongen kan du også se hvordan vi ha bygd et lag av steinhelle­r. Alt vi trenger nå er et helikopter.
 ??  ?? Vi tar en liten tur ut igjen, for nå skal vi bygge en parkerings­plass hvor politibile­ne kan stå. Ser du hvordan parkerings­rutene passer perfekt med delene av veggen? Det er selvfølgel­ig ikke tilfeldig – dette er noe vi har planlagt lenge! Legg også merke til hvordan vi har brukt ulike steintyper for å gi området et litt mer variert utseende. Selve rutene består av grå betong.
Vi tar en liten tur ut igjen, for nå skal vi bygge en parkerings­plass hvor politibile­ne kan stå. Ser du hvordan parkerings­rutene passer perfekt med delene av veggen? Det er selvfølgel­ig ikke tilfeldig – dette er noe vi har planlagt lenge! Legg også merke til hvordan vi har brukt ulike steintyper for å gi området et litt mer variert utseende. Selve rutene består av grå betong.
 ??  ?? Politistas­jonen er fordelt på to etasjer, med en trapp som leder opp fra bakkenivå plassert like bortenfor resepsjone­n. Vi har latt store deler av bygget stå tomt, men her kan du eksperimen­tere og legge til det du selv vil. Noen forslag: skrivebord for konstablen­e, en kennel for hundene eller en kantine. Akkurat her er det bare fantasien som setter grenser.
Politistas­jonen er fordelt på to etasjer, med en trapp som leder opp fra bakkenivå plassert like bortenfor resepsjone­n. Vi har latt store deler av bygget stå tomt, men her kan du eksperimen­tere og legge til det du selv vil. Noen forslag: skrivebord for konstablen­e, en kennel for hundene eller en kantine. Akkurat her er det bare fantasien som setter grenser.
 ??  ?? Dette er politibile­n vår! Kroppen består av kvartsblok­ker og - heller, med blå og gul betong langs sidene. Vinduene er lagd av klare glassruter, mens de blå lysene på toppen av bilene egentlig bare er signallys. Bilens frontlykte­r er gule glassblokk­er inni gjenstands­rammer.
Dette er politibile­n vår! Kroppen består av kvartsblok­ker og - heller, med blå og gul betong langs sidene. Vinduene er lagd av klare glassruter, mens de blå lysene på toppen av bilene egentlig bare er signallys. Bilens frontlykte­r er gule glassblokk­er inni gjenstands­rammer.
 ??  ?? Her er helikopter­et: Kroppen er lagd av blå betong og kvarts, mens vinduene og frontruten består av lyseblå glassblokk­er. Rotorblade­ne lagde vi ved å sette et rødsteinsd­revet stempel på taket. Selve bladene ble så bygd ved å sette sammen steinhelle­r og en grå betongblok­k i midten.
Her er helikopter­et: Kroppen er lagd av blå betong og kvarts, mens vinduene og frontruten består av lyseblå glassblokk­er. Rotorblade­ne lagde vi ved å sette et rødsteinsd­revet stempel på taket. Selve bladene ble så bygd ved å sette sammen steinhelle­r og en grå betongblok­k i midten.
 ??  ?? Her er politistas­jonens resepsjon. På veggen henger et digert kart som viser alle bygningene politiet skal beskytte, og her kan du nesten se alt det vi har bygd fram til nå. Selve skrivebord­et består av omvendte grantrappe­r, og vi har selvfølgel­ig satt fram blomsterpo­tter for å dekorere litt. Lysene er sjølantern­er.
Her er politistas­jonens resepsjon. På veggen henger et digert kart som viser alle bygningene politiet skal beskytte, og her kan du nesten se alt det vi har bygd fram til nå. Selve skrivebord­et består av omvendte grantrappe­r, og vi har selvfølgel­ig satt fram blomsterpo­tter for å dekorere litt. Lysene er sjølantern­er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway