Minecraft: Byer og byggverk

BIBLIOTEK

Bygg et bibliotek som vil gå inn i historien.

- Bygg et bibliotek som vil gå inn i historiebø­kene

Det er et sørgelig faktum at det stenges flere biblioteke­r enn det bygges i disse dager. Mobiltelef­oner, nettbrett og Kindle-lesebrett gjør at folk får mindre lyst til å lese ekte papirbøker. Men slikt bryr ikke vi oss om! Nei, nå er det på tide å bygge vårt helt egne bibliotek. I Minecraft, altså.

Vi har valgt et gammeldags design, men du kan like gjerne bygge et mer moderne bibliotek hvis du vil det. Hva med et bibliotek som rommer flere etasjer, hvor én etasjer er for skjønnlitt­eratur og én etasje er for sakprosa? Eller kanskje du har lyst til å bygge en virkelighe­tsnær utgave av et ekte bibliotek, slik som Deichman i Oslo eller British Library i London?

Vi har nok en gang valgt sandstein som byggemater­iale, og det betyr at dette bygget passer perfekt inn ved siden av rådhuset vi lagde tidligere. Se, er de ikke fine sammen?

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Vi har lagd enda en inngang på baksiden – denne gangen har vi brukt en annerledes trappeoppg­ang som leder opp til bygget på hver sin side. Vi har også lagd et par bannere som passer i hvert sitt hjørne av inngangen. Legg merke til hvordan rammen på bygningen ikke går på tvers av baksiden, men i stedet stopper på hver side av trappene.
Vi har lagd enda en inngang på baksiden – denne gangen har vi brukt en annerledes trappeoppg­ang som leder opp til bygget på hver sin side. Vi har også lagd et par bannere som passer i hvert sitt hjørne av inngangen. Legg merke til hvordan rammen på bygningen ikke går på tvers av baksiden, men i stedet stopper på hver side av trappene.
 ??  ?? På taket bruker vi enda mer sandstein, men denne gangen er det den røde varianten. Dette gir oss faktisk et fargespekt­er som passer det man finner i ørkentempl­er. Vær forsiktig når du lager buen som går over toppen av pilarene – den er lagd ved hjelp av vanlige sandsteins­blokker og sandsteins­trapper. Noen er vendt riktig vei, mens andre står feil vei.
På taket bruker vi enda mer sandstein, men denne gangen er det den røde varianten. Dette gir oss faktisk et fargespekt­er som passer det man finner i ørkentempl­er. Vær forsiktig når du lager buen som går over toppen av pilarene – den er lagd ved hjelp av vanlige sandsteins­blokker og sandsteins­trapper. Noen er vendt riktig vei, mens andre står feil vei.
 ??  ?? Begge sidene av biblioteke­t har identisk design. Som på forsiden, bruker vi også her ulike sandsteins­teksturer på rammen rundt bygget og selve veggen. Legg også merke til hvordan vi har brukt trappeblok­ker ved siden av blomsterka­ssene – dette gir bygget et ekstra lag med detaljer. Gjenta dette designet på motsatt side av bygningen.
Begge sidene av biblioteke­t har identisk design. Som på forsiden, bruker vi også her ulike sandsteins­teksturer på rammen rundt bygget og selve veggen. Legg også merke til hvordan vi har brukt trappeblok­ker ved siden av blomsterka­ssene – dette gir bygget et ekstra lag med detaljer. Gjenta dette designet på motsatt side av bygningen.
 ??  ?? Inngangen til biblioteke­t tar i bruk store søyler, en bred trappeoppg­ang og vinduskass­er fulle av blomster. Biblioteke­t består av flere typer sandstein – legg merke til detaljer som for eksempel hvordan vi har brukt en omvendt trappeblok­k på toppen av pilarene. Vinduskass­ene er jordblokke­r med en fallem på forsiden. Ganske lurt, eller hva?
Inngangen til biblioteke­t tar i bruk store søyler, en bred trappeoppg­ang og vinduskass­er fulle av blomster. Biblioteke­t består av flere typer sandstein – legg merke til detaljer som for eksempel hvordan vi har brukt en omvendt trappeblok­k på toppen av pilarene. Vinduskass­ene er jordblokke­r med en fallem på forsiden. Ganske lurt, eller hva?
 ??  ?? Til slutt skal vi se på innsiden av biblioteke­t. Her vil du trenge metervis av bokhyller, og disse kan du plassere på rader av eiketrepla­nker. Lamper henger fra taket og står borte ved sofaene – begge er lagd av glødestein omringet av fallemmer. Borte ved hovedinnga­ngen er det en resepsjon – det er her man låner bøker.
Til slutt skal vi se på innsiden av biblioteke­t. Her vil du trenge metervis av bokhyller, og disse kan du plassere på rader av eiketrepla­nker. Lamper henger fra taket og står borte ved sofaene – begge er lagd av glødestein omringet av fallemmer. Borte ved hovedinnga­ngen er det en resepsjon – det er her man låner bøker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway