Minecraft: Byer og byggverk

LAGRE BYGGVERK

-

Nå som du har fått tak i strukturbl­okken, er det på tide å komme ordentlig i gang. Blokken har flere ulike moduser du kan utforske ved å klikke på blokken og trykke på knappen merket med «Data».

Den første modusen vi skal utforske er Save-modusen – denne kommer du til ved å klikke på «Data»-knappen én gang.

For å lagre en bygning trenger du først og fremst å plassere strukturbl­okken i et hjørne utenfor bygget, slik vi har gjort på skjermbild­et her. Sett blokken i Save-modus og gjett omtrent hvor stort bygget ditt er.

Hvis du så klikker på «Done», vil du få en ramme som dekker store deler av huset ditt.

Den dekker likevel kanskje ikke alt, og da må du høyreklikk­e på blokken igjen for å få opp en oversikt hvor du kan sette inn relative posisjoner. Du må antagelig prøve og feile litt før du finner den nøyaktige størrelsen du trenger for å få rammen til å dekke hele bygget. Du må kanskje også justere gjettingen din fra det forrige punktet. Husk at du kan bruke både positive og negative tall for å justere den relative posisjonen.

Når alt passer, er det bare å gi strukturen et navn – prøv noe innlysende, slik som «hus» (hvis det er et hus du lagrer). Velg at «Include Entities» (ting som dører og den slags) skal være «On». Klikk deretter på «Save»-knappen på høyre side av skjermen, ikke den på venstre side.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway