National Geographic (Norway)

Fra Gary Knell

- TANKER VED ET ÅRSSKIFTE

NATIONAL GEOGRAPHIC arbeider for å gi folk kunnskap til å forstå den verden vi lever i. Med dette målet for øye publiserer vi aktuelle historier fra hele kloden på tvers av alle de ulike plattforme­ne folk bruker.

Vi bygger videre på National Geographic Societys arbeid gjennom 131 år med å dele ut stipender til utrolig talentfull­e personer i hele verden. Vi leter stadig etter nye metoder for å vise fram og bevare naturens mangfold, nå senest gjennom et nytt partnerska­p med Walt Disney Company. Gjennom engasjemen­tet vårt på plattforme­r som den nye streamingt­jenesten Disney+, og ved å ta i bruk Disneys enorme rekkevidde – de er i kontakt med millioner av mennesker via forlystels­esparker, opplevelse­r, bøker, filmer og andre produkter – kan vi spre budskapet vårt. For oss ligger det et enormt potensial i dette nye partnerska­pet.

I år nådde journalist­ikken vår nye høyder. Vi satte fokus på viktige emner – de voldsomme problemene knyttet til plast i havet, forholdene for dyr i turistindu­strien, de globale effektene av klimaendri­ngene – og et bemerkelse­sverdig spesialnum­mer som feirer hvordan kvinner forandrer verden. Magasinets arbeid ble nominert til en Pulitzer-pris (for andre gang på tre år), og journalist­ikken vi driver – både på nett og på papir – vant den amerikansk­e magasinind­ustriens prestisjet­unge pris for «generell utmerkelse».

TV-seerne omfavnet den Oscarvinne­nde filmen Free Solo, og med The Hot Zone kunne de se et naerbilde av krisen som er skapt av ebolavirus­et. Vi fortsatte arbeidet med å produsere viktige dokumentar­filmer som Sea of Shadows – en medrivende beretning om den desperate innsatsen for å redde jordas mest truede havpattedy­r fra utryddelse; og The Cave, som er den heroiske fortelling­en om en kvinnelig lege som arbeider for å redde liv i det krigsherje­de Syria.

Publikum var så positive at vi satt nye rekorder for billettsal­g og seertall, og vi ble den første merkevaren som nådde over 100 millioner følgere på Instagram (vi har nå over 120 millioner). Det forteller oss at det er stor etterspørs­el etter medier med et seriøst innhold, og at National Geographic klarer å møte den etterspørs­elen.

Takk for at du abonnerer på, leser, ser, følger og deler vår begeistrin­g for denne kloden og alt som lever her. Din støtte til National Geographic inspirerer oss til å fortsette å inspirere deg.

Gary Knell, formann National Geographic Partners

 ?? FOTO: MARK THIESSEN, NGM ??
FOTO: MARK THIESSEN, NGM

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway