Norges storste guide til elbiler

5 KIA SOUL

Funky styling og syv års garanti gjør den litt firkantede Soul EV til et attraktivt alternativ.

- Pris: fra 218 000 kr

Vi har valgt å inkludere Kia Soul i småbiltest­en, selv om den kanskje er mer sammenlign­bar med de litt større Nissan Leaf eller VW e-golf. Hvorfor? For det første fordi den ser ut og føles mer som en liten bybil enn sine større rivaler. Dessuten er den høyt plasserte førerplass­en gull verdt under bykjøring. Det litt firkantede designet appellerer nok ikke til alle, men de rette kantene gjør at bilen er lett å parkere og manøvrere.

Soul EV ble lansert i 2015 og var Kias første og eneste rene elbil. Bilen leveres med sju års garanti, noe som burde berolige de fleste som er bekymret for store og uforutsett­e utgifter om noe skulle ryke.

De første modellene av Soul EV hadde en rekkevidde på rundt 200 km, mens de nye bilene nå har fått en rekkevidde på rundt 250 km på én enkelt lading. Batteriene har en energilagr­ingskapasi­tet på 30 kilowatt-timer, mens den elektriske motoren yter 81, 4kw og har et dreiemomen­t på 285 Nm. Resultatet er en bil som akselerere­r fra 0-96 km/t på 11 sekunder og har en toppfart på 144 km/t.

I en vanlig strømkonta­kt bruker Soul EV 11 – 14 timer på å lades opp, mens et eget uttak eller en offentlig ladestasjo­n gjør jobben unna på rundt fem timer. Med en hurtiglade­r fylles batteriet opp til 80 % på 33 minutter.

Kia Soul EV er ikke den rimeligste bilen i sin klasse, men med den gode garantien og en romslig kupé med god plass til fem voksne er den et utmerket valg for deg som er på utkikk etter noe litt annerledes.

DET LITT FIRKANTEDE DESIGNET APPELLERER NOK IKKE TIL ALLE, MEN DE RETTE KANTENE GJØR AT BILEN ER LETT Å PARKERE OG MANØVRERE.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway