Norges storste guide til elbiler

3 SMART EQ FORTWO

Den er like kul som den nyeste smarttelef­onen, den er mosom å kjøre og den ser fantastisk ut! Smart EQ Fortwo er småbilenes svar på Tesla.

- Pris: fra 169 000 kr

Hvis bilbehovet ditt begrenser seg til kortere turer i og i utkant av byen, og du, som navnet tilsier, ikke skal ha med deg mer enn én passasjer, er Smart EQ Fortwo det beste valget blant våre topp 5. Størrelsen gjør at du kan parkere den nærmest over alt, og med en svingdiame­ter på bare 6,95 meter er den en fryd å kjøre i byen. Bilen er en av tre i Eq-serien til Mercedes’ elektriske undermerke, sammen med kabriolete­n Fortwo Cabrio og den litt større Forfour.

Fortwo føles eksepsjone­lt rask fra første sekund. Den elektriske motoren på 60kw drar den 1085 kg tunge bilen fra 0-100 km/t på 11,5 sekunder. Toppfarten er på 128 km/t. Men her er det også på sin plass med en liten advarsel: Den offisielle rekkevidde­n på 160 km reduseres kraftig hvis du legger inn for mange spurtløp – noe som i og for seg gjelder for alle elbiler.

I en vanlig stikkontak­t lader du EQ Fortwo med en 7kw lader på seks timer. Dette reduseres til to og en halv time med en egen ladekontak­t. Hvis du investerer i den litt dyrere 22kw-laderen, er ladingen unnagjort på 40 minutter – noe å vurdere hvis du er avhengig av å bruke ladestasjo­ner ofte.

Med mulighet for en rekke personlige tilvalg og tilpasning­er, et romslig bagasjerom på 350 liter og en prislapp som er relativt konkurrans­edyktig, er Smart EQ Fortwo et godt valg .

Hva med de negative sidene? Vel, rekkevidde­n synker drastisk hvis du kjører for fort og for langt, og den er selvsagt ubrukelig for flere enn to personer. Som nevnt har den litt større varianten Forfour plass til – jepp, helt korrekt – fire personer.

STØRRELSEN GJØR AT DU KAN PARKERE DEN NÆRMEST OVER ALT, OG MED EN SVINGDIAME­TER PÅ BARE 6,95 METER ER DEN EN FRYD Å KJØRE I BYEN.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway