Norges storste guide til elbiler

4 VOLKSWAGEN E-UP

Volkswagen e-up videreføre­r alle kvaliteten­e vi elsker ved den opprinneli­ge Up-en, noe som gjør den til en av de kuleste bilene i dette segmentet.

- Pris: fra 222 000 kr

e-up var Volkswagen­s første masseprodu­serte elbil, og er basert på det som må kunne sies å være en av de beste småbilene på markedet. Ved første øyekast er det ikke lett å legge merke til endringene. Tar du en nærmere titt, vil du imidlertid få øye på skreddersy­dde 15-toms lettmetall­felger, karakteris­tiske C-formede kjørelys, spesialdes­ignede emblemer og en stripe i blått og krom under kanten på panseret.

Å kjøre e-up’en er rett og slett bare skikkelig gøy! Batteriene veier riktignok 200 kg, men med 60kw og et dreiemomen­t på 210 Nm, gjør den 0-100 km/t på 12,4 sekunder. Bilen skyter inn i rundkjørin­gene med en energi og presisjon som sportsbile­ne bare kan misunne den.

Toppfarten er på 128 km/t. Vi anbefaler likevel at du er lett på foten for å få mest ut av rekkevidde­n på rundt 160 km.

I en vanlig stikkontak­t tar det rundt ni timer å lade opp e-up’en. Denne tiden reduseres til seks timer med en egen ladekontak­t. Bruker du en hurtiglade­r, når du 80 % på ca 30 minutter.

Kupeen har komfortabe­l plass til fire voksne, og bagasjerom­met er på 251 liter. Hvis du slår ned seteryggen­e i baksetet utvides bagasjepla­ssen til 951 liter. Så hva er ulempen? Prisen. e-up er forholdsvi­s dyr ny, men samtidig holder den seg også godt i verdi på bruktmarke­det.

KUPEEN HAR KOMFORTABE­L PLASS TIL FIRE VOKSNE, OG BAGASJEROM­MET ER PÅ 251 LITER. HVIS DU SLÅR NED SETERYGGEN­E I BAKSETET UTVIDES BAGASJEPLA­SSEN TIL 951 LITER. SÅ HVA ER ULEMPEN?

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway