Norges storste guide til elbiler

2 RENAULTZOE

Renault Zoe er et godt valg i mellomklas­sen, selv fem år etter at den kom på markedet.

- Pris: fra 229 900 kr

I 2017 var Renault Zoe Europas mestselgen­de elbil for tredje år på rad, og salget har økt jevnt og trutt siden den ble lansert i 2013. Sammen med den litt større Nissan Leaf, har Zoe æren for å ha gjort elbilen tilgjengel­ig for folk flest. 2018-modellen av Zoe har gjennomgåt­t en rekke oppdaterin­ger for å matche konkurrans­en med den nye og sterkt forbedrede Nissan Leaf.

Den har blant annet fått en ny motor, R110, som er like stor og tung som den gamle R90versjon­en, men som leverer 80kw sammenlign­et med den gamles 68kw. Dette har redusert akselerasj­onstiden fra 80 km/t til 120 km/t med to sekunder, uten å påvirke ladetid eller rekkevidde. I praksis betyr det at du kan forvente deg en rekkevidde på rundt 400 km, skjønt det virkelige tallet sannsynlig­vis ligger nærmere 300 km. I lavere hastigeter har den et dreiemomen­t på 250 Nm, noe som kjør den hakket kjappere enn andre småbiler.

Av andre oppgraderi­nger i 2018-modellen kan nevnes Android Auto infotainme­ntsystem og en ny mørk lilla metallic-lakk som også kan kombineres med en lilla interiørpa­kke.

Mye har endret seg siden den første Renault Zoe rullet ut på veiene, men den holder fremdeles stand som en av de beste i sitt segment.

2018-MODELLEN AV ZOE HAR GJENNOMGÅT­T EN REKKE OPPDATERIN­GER FOR Å MATCHE KONKURRANS­EN MED DEN NYE OG STERKT FORBEDREDE NISSAN LEAF.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway