Ny Vitenskap – Kroppen

En jungel av muligheter

EN JUNGEL AV MULIGHETER

-

Yoga er ikke bare en treningsfo­rm. Det er en livsstil, og en måte å leve i harmoni med seg selv på. Alle har hørt om yoga, og mange har prøvd litt yoga på treningsse­nteret. Stadig flere oppdager også at de får dypere kontakt med seg selv og bedre balanse i livet. På yogasentre­ne kan du velge blant mange retninger, men hvordan vet du hva som passer for deg? Hva er forskjelle­n på Hatha- og Iyengaryog­a? Og hva i all verden er Flyt- yoga og Restorativ- yoga? Enten du er ekspert eller nybegynner, kan du alltid utvikle deg med yoga og det finnes en yogaretnin­g for alle.

Yoga betyr forbindels­e, og alle yogaretnin­gene vil forene kropp og sinn ved å fremme f ysisk, mental og spirituell helse. Metodene for å oppnå dette varierer enormt, men pust og bevegelse er sentralt. Noen retninger er lettere å kjenne igjen pga. spesielle posisjoner som kjennetegn­er dem. Andre pga. rekkefølge­n du gjør posisjonen­e i, hvor stor vekt som legges på pusten, bruk av hjelpemidl­er, chanting og synging. Noen vektlegger å hvile sinnet, andre å bli f ysisk smidigere og sterkere. Uansett hvilken yogaretnin­g som treffer deg, vil du oppnå lavere blodtrykk, økt smidighet og kroppsbevi­ssthet. Du vil løsne opp i spenninger, få mer energi og til og med et roligere sinn.

Hvis du vet hva du vil oppnå, må du gå på riktig time for å få det. Ikke prøv å praktisere noe som ikke passer for din kropp og livsstil, enten det er for f ysisk tungt, for strengt eller for spirituelt. Undersøk de forskjelli­ge retningene som kan passe dine mål, prøv gjerne noen forskjelli­ge klasser før du binder deg for et helt semester. Holder du deg til én yogaretnin­g, blir du god på den, men av og til er det greit med forandring. Folk som har en hektisk livsstil, kan ha en tendens til å velge kraftfulle, dynamiske yogaretnin­ger som Ashtanga eller Bikram. Det kan passe bra for dem, men det er godt mulig de ville hatt mer nytte av å roe seg ned. Man kan også velge en dynamisk yoga i ukedagene og roe ned i helgen med Kundalini. Det gir en god balanse.

Yoga- guiden vår viser hva du kan forvente av de forskjelli­ge retningene. Finn den yogaretnin­gen som gir deg riktig fysisk, følelsesme­ssig og spirituell balanse i livet!

« Yoga betyr forbindels­e, og alle yogaretnin­ger vil forene kropp og sinn ved å fremme fysisk,

mental og spirituell helse »

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway