Ny Vitenskap – Kroppen

Pust inn, pust ut ...

-

Da et dypt åndedrag og tenk på at det er ti forskjelli­ge muskelgrup­per som jobber sammen for å gjøre dette mulig. Musklene som beveger selve brystkassa, kalles interkosta­le muskler. Hver av dem er festet til og sitter mellom ribbeina. Når du inhalerer, hever de interkosta­le musklene ribbeina og brystbeine­t slik at lungene kan utvides, mens mellomgulv­et ( diafragma) senker seg. De interkosta­le musklene senker brystkassa når du puster ut. Dette tvinger lungene til å trekke seg sammen og dermed slippe ut luft. Hvis du puster ut forsiktig, er det en passiv prosess som ikke krever mye bevegelse i brystkassa. Ved dype åndedrag vil diafragma massere og stimulere organene som ligger under, og det blir de veldig glade for.

 ??  ?? InnpustNår du trekker inn pusten, utvider og løfter musklene brystkassa.UtpustMusk­lene slapper av når vi puster ut, trekker seg sammen og senker brystkassa.Sammentrek­ningDiafra­gma trekker seg sammen ved å flytte seg nedover, slik at lungene kanfylles med luft.Slapper avDiafragm­a slapper av og flytter seg oppover for å tvinge luft ut av lungene.
InnpustNår du trekker inn pusten, utvider og løfter musklene brystkassa.UtpustMusk­lene slapper av når vi puster ut, trekker seg sammen og senker brystkassa.Sammentrek­ningDiafra­gma trekker seg sammen ved å flytte seg nedover, slik at lungene kanfylles med luft.Slapper avDiafragm­a slapper av og flytter seg oppover for å tvinge luft ut av lungene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway