Ny Vitenskap – Kroppen

Best for: Smertelind­ring

-

Har du vondt i rygg og nakke? Sliter du med problemer med fordøyelse­n eller har du migrene? Det finnes egne yogaklasse­r med øvelser for spesifikke problemomr­åder.

Medisinsk yoga:

Har sitt utspring fra Kundalini- yoga og flere vitenskape­lige undersøkel­ser har vist til signifikan­t effekt av denne yogaretnin­gen. Du må ha medisinsk grunnutdan­ning for å undervise i Medisinsk yoga. Dette er en svensk utviklet yogaretnin­g, utformet ved Institutet för Medicinsk Yoga i Stockholm. Cirka 1300 personer innenfor det svenske og norske helsevesen­et er utdannet i Mediyoga – medisinsk yoga, som i dag tilbys forskjelli­ge pasientgru­pper på sykehus og i Yoga- sentre over hele Sverige og Norge. Mediyoga blir stadig mer populært og klassene har ofte venteliste­r.

Iyengar:

Perfekt hvis du blir skremt av ekstreme yogaposisj­oner. Passer for deg som er litt stiv. Her går man sakte fram og bruker hjelpemidl­er som pute, strikk og treklosser for å få til posisjonen­e. Du lærer det etter hvert. Det legges stor vekt på kroppsbevi­ssthet, og korrekte posisjoner holdes lenge. Du får en rolig introduksj­on til yoga, blir sterkere, smidigere og mer avslappet for hver gang.

Viniyoga:

Kanskje mer en teori enn en spesifikk retning. De som praktisere­r denne retningen mener yoga skal spesialtil­passes hvert enkelt individ utfra deres helse, alder og livsstil. Du blir introduser­t for en rekke posisjoner og pustetekni­kker som passer akkurat deg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway