Ny Vitenskap

Eksperimen­ter med lyd på Nordnorsk vitensente­r i Tromsø

-

Senhøsten blir spennende på Nordnorsk vitensente­r i Tromsø og Alta. LEGO-festivalen er på hell, men det er fortsatt mulig å delta til og med 15. oktober. Et halvt tonn LEGO står til disposisjo­n for kreative og lekelystne besøkende.

Det siste året har Nordnorsk vitensente­r funnet ut en del om lyd sammen med Nordnorsk Opera og Symfoniork­ester. Da blir det både vakre og grusomme lyder, men også en rekke eksperimen­ter som forklarer hva lyd egentlig er, og hvordan den forflytter seg. Søndag 22. og 29. oktober kan du komme og utføre mange ulike eksperimen­ter på Nordnorsk vitensente­r i Tromsø. Ta gjerne turen til Barnas superlørda­g med NOSO Vitensente­ret i Stormen i Bodø lørdag 4. november og på Kulturhuse­t i Tromsø lørdag 18. november. Se www.noso.no/konserter/hva-er-lyd. I november utforskes det med gøyale roboter og enkel programmer­ing på Nordnorsk vitensente­r. Bieroboten­e BeeBot og LEGOrobote­ne WeDo passer fint for både skoleeleve­r og de som er i barnehagea­lder. Voksne som følger godt med, vil nok også kunne laere ett og annet! Nordnorsk vitensente­r er i tillegg med på å arrangere FIRST LEGO League i november. Dette foregår i Tromsø og Alta. Alle som vil kan komme å se de fantastisk­e robotene som konkurrere­r i denne spennende forsknings- og teknologik­onkurranse­n for barn og unge.

Mot høytida blir det kreativt juleverkst­ed fra 3. desember og hver søndag framover. I år slår Nordnorsk vitensente­r et slag for gjenbruk og en grønnere hverdag. Lag handlenett som kan brukes om og om igjen - eller bruk gammel plast til å lage noe nytt!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway