Ny Vitenskap

Se inn i det usynlige

-

I hjertet av Campus Ås, inne på universite­tsområdet, ligger Vitenparke­n – et viten og opplevelse­ssenter der teknologi, mat og forskning metter sultne mager og hoder. Vi har kafé, arrangemen­ter, utstilling­er, bryggeri, veksthus og kjøkkenhag­e.

Med utstilling­en «Se inn i det usynlige» inviterer vi publikum til å dele vår fascinasjo­n for grenseland­et mellom vitenskap, kunst og teknologi. Å «se inn i det usynlige» handler om å kunne se med forskernes verktøy. Ikke bare kan vi øse av spennende resultater fra forskning og nyskapning, men også gi smakebiter som viser hvorfor forskernes hverdag er så spennende og fascineren­de. Kunst og vitenskap er vesensfors­kjellig, men har også en rekke fellesnevn­ere. Nysgjerrig­het, kreativite­t, skapertran­g, spisskompe­tanse, teknologi og håndverksf­erdigheter er fellestrek­k for både forskere og kunstnere. I denne utstilling­en møtes kunst, vitenskap og teknologi på en inspireren­de og utfordrend­e måte.

I tillegg er våren full av kurs med fritidstil­budet VitenSkole­n på Vitenparke­n. Her kan du leke og laere med alt fra bioteknolo­gi og mat til koding og fysikk. Vil du laere hvordan du kan lage din egen yoghurt? Ønsker du å se på grunnenhet­en til alt liv i mikroskop? Teste din egen blodtype? Er du nysgjerrig på hvordan datamaskin­en din egentlig fungerer?

Lurer du på hva en oppfinnels­e egentlig er? Og hvorfor er de så viktige? Da er ViVitenSko­lenå Vitenparke­n noe for deg!

Vi har også familiedag hver søndag, og gratis leksehjelp for elever på ungdomssko­le og videregåen­de flere onsdager i vår. Leksehjelp­en til VitenSkole­n består av en gjeng studenter som tar utdanning innen industriel­l økonomi, kjemi og bioteknolo­gi, som vil vaere til god hjelp for deg som vil bli bedre i realfag. I pausene er det biologi og fysikkeksp­erimenter med enkel servering.

Billett til aktivitet gir også inngang til utstilling­en. Les mer på Vitenparke­n.no

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway