Ny Vitenskap

Seilkurser

Hvordan utnytter seilere vinden på beste måte?

-

En ekte seiler kan utnytte både vannets og luftens krefter til å drive en seilbåt i nesten hvilken som helst retning, og det gjelder å forstå de såkalte seilkursen­e for å klare den kunsten. Forholdet mellom båtens retning og vindretnin­gen bestemmer hvor mye drivkraft man kan hente ut. Dette forholdet kan også kalles «halse». Med vinden fra høyre seiler vi «for styrbord halser».

Generelt fører en seilbåt to seil – et storseil og en fokk. Under båten sitter en vertikal finne av tre eller stål som strekker seg langs skroget. Den kalles kjøl og har to oppgaver. Den senker tyngdepunk­tet for å hindre kullseilin­g, og den motvirker sidelengs avdrift.

Seilene driver båten fram på én av to måter. I direkte medvind fanger seilet vinden som en drage og skyves den veien luftmassen­e beveger seg. I alle andre vindretnin­ger fungerer det som en ving stilt på enden. Når vinden stryker mer eller mindre på langs av seilet, gir seilflaten et vingeløft på tvers av vindretnin­gen og drar båten den veien. Dette er det samme prinsippet som gjør at paraplyen vår løftes rett opp selv om vinden er vannrett.

En seilbåts konstruksj­on, og en seilers ferdighete­r, gir et fartøy mulighet til å seile i en nesten hvilken som helst retning i forhold til vinden, bare ikke direkte mot den, en retning seilere kaller «vindøyet». I strak motvind kan ingen seil skape trekkraft i en retning som driver skroget forover. Derimot er det mulig å seile skrått mot vinden, og med tålmodighe­t kan man ta seg fram motvinds ved å seile i sikksakk mellom babord og styrbord halser, kloss til vinden, en teknikk som kalles å «krysse».

 ??  ?? Slik fanger seilere vinden som driver båten over havet.Skarp slør Mellom bidevind og slør slippes seilene litt ut.Slør Seilene er halvveis ute, og båten beveger seg i rett vinkel på vinden. Dette er ofte den raskeste kursen.Jibbe Seil fungerer på samme måte som når en paraplyløf­tes loddrett av en vannrett vind.Rom slør KryssNår båten peker rett mot vindøyet, blafrer seilene slapt og kan ikke gi framdrift.VINDKrysni­ng BidevindSe­ilene stramt inne, bommen sentrert og skroget krengende bort fra vinden. I denne kursen seiler man så langt opp mot vinden som det går an med fylte seil.Slør Rom slør Seilene slippes lenger ut, og bommen svinger ut over skutesiden. I denne vinkelen får båten mer drivkraft av vindens direkte skyvkraft enn av vingeprins­ippet. Platt lensVinden rett aktenfra. Dette er faktisk den vanskeligs­te kursen, siden den kan vaere ustabil.Generert løft Lavere lufttrykk Høyere lufttrykk Alle seilkursen­e eller halsene virker inn på hvordan båtenoppfø­rer seg i sjøen.76 | Ny Vitenskap
Slik fanger seilere vinden som driver båten over havet.Skarp slør Mellom bidevind og slør slippes seilene litt ut.Slør Seilene er halvveis ute, og båten beveger seg i rett vinkel på vinden. Dette er ofte den raskeste kursen.Jibbe Seil fungerer på samme måte som når en paraplyløf­tes loddrett av en vannrett vind.Rom slør KryssNår båten peker rett mot vindøyet, blafrer seilene slapt og kan ikke gi framdrift.VINDKrysni­ng BidevindSe­ilene stramt inne, bommen sentrert og skroget krengende bort fra vinden. I denne kursen seiler man så langt opp mot vinden som det går an med fylte seil.Slør Rom slør Seilene slippes lenger ut, og bommen svinger ut over skutesiden. I denne vinkelen får båten mer drivkraft av vindens direkte skyvkraft enn av vingeprins­ippet. Platt lensVinden rett aktenfra. Dette er faktisk den vanskeligs­te kursen, siden den kan vaere ustabil.Generert løft Lavere lufttrykk Høyere lufttrykk Alle seilkursen­e eller halsene virker inn på hvordan båtenoppfø­rer seg i sjøen.76 | Ny Vitenskap

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway