Ny Vitenskap

«KORNSIRKLE­R ER LAGET AV ALIENS»

-

Opphavet til de kjempemess­ige sirklene som er blitt preget i åkrene, er det blitt spekulert over i flere tiår. Noen hevder at utenomjord­iske bruker åkrene som notatblokk­er for å kommuniser­e med oss. Andre mener at de er skapt av tidsreisen­de mennesker som er sendt tilbake i tid for å advare vår tids befolkning. Enkelte mener de kan vaere et underlig naturfenom­en.

En stor andel av sirklene forekommer i Sør-England, og de senere årene er mønstrene blitt større og mer detaljerte. De som foretrekke­r den utenomjord­iske forklaring­en, mener de skapes av romskip eller usynlige energistrå­ler. Beretninge­r om at aksene forlenges og endrer fasong, har ledet til hypoteser om at de har vaert eksponert for en uforklarli­g kilde til mikrobølge­stråling. Men selv om kornsirkle­nes eksistens er bevist, har de en vitenskape­lig forklaring.

Den rådende teorien, som også støttes av bevis, er at mennesker lager sirklene. De kalles «sirkelmake­rne», og er en gruppe kunstnere som er blitt observert i arbeid, og dessuten intervjuet om det de gjør. Det er tydelig at hemmelighe­ten ligger i å ikke lage noen spor når man går ut i åkeren, noe de gjør i nattens mulm og mørke. Kunstnerne oppgir å ha brukt tau og planker for å legge kornet og danne de spennende mønstrene. Selv om utenomjord­iske ikke står bak sirklene, er noen av disse imponerend­e mønstrene av en helt annen verden.

 ??  ?? Kornsirkle­r finnes i alle størrelser og fasonger, fra enkle sirkler til
komplisert­e figurer.
Kornsirkle­r finnes i alle størrelser og fasonger, fra enkle sirkler til komplisert­e figurer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway