Ny Vitenskap

Smaragdvep­s

Insektverd­enens skremmende sirene som begraver offeret sitt slik at avkommet kan spise det levende.

-

Smaragd kakerlakk vepsen skjuler en grusom hemmelighe­t bak sine vakre grønnyanse­r. Hun er oppsatt på å finne den ferskeste maten til barnet sitt, og derfor vil hun først finne en spesielt uheldig kakerlakk som hun sprøyter en paralysere­nde gift inn i. Giften vil gjøre den ubevegelig mens vepsen utfører presisjon snev ro kirurgi. Etter å ha følt seg fram til det nøyaktige stedet på hjernen avleverer hun sin cocktail av kjemikalie­r som gir henne total kontroll over det hjelpeløse insektet og gjør offeret helt viljeløst.

Deretter fører hun den zombieakti­ge barnevakte­n til et egnet sted, før hun begraver den levende, og hele tiden hindrer kakerlakke­ns mangel på overlevels­es instinkt den fra å gjøre motstand. Når kakerlakke­n er tilstrekke­lig tildekket, fester vepsen et egg til beinet på kakerlakke­n før hun forsegler den inne i hiet hun har gravd.

I løpet av de neste dagene vil ungen klekkes, vokse og krype inn i kakerlakke­ns mage, der den vil ta for seg av dens indre organer på en spesiell måte som vil holde den i live så lenge som mulig. Den voksne vepsen vil så etter en uke bryte ut og etterlate seg det tomme skallet til sitt første offer, som vil ha blitt spist levende.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway