Ny Vitenskap

Kjaere leser!

-

Denne høsten er jeg stolt av å kunne presentere en ny spalte fra TechRadar. TechRadar.com er et av verdens største og mest anerkjente nettsteder som presentere­r produkttes­ter og nyheter innen teknologi. TechRadar publiseres av samme redaksjon som Ny Vitenskap, og vi kan derfor dele de mest spennende nyhetene og de beste anbefaling­ene i vårt magasin. Ta en titt på

TechRadar.com!

Når Hollywood behandler et emne, så gjør de det skikkelig, og naturdokum­entarer er ikke noe unntak. Den fantastisk­e nye serien One Strange Rock er produsert av Darren Aronofsky og introduser­er den legendaris­ke Will Smith som Attenborou­ghs arvtager som vert og fortellers­temme i naturprogr­ammer. I dokumentar­en One Strange Rock får vi se Jorda fra synsvinkel­en til et team av inspireren­de astronaute­r. I artikkelen går vi bak kulissene til dette spektakula­ere showet som introduser­er Jorda for oss på en helt ny måte. I to av episodene besøker faktisk National Geographic Norge, henholdsvi­s Svalbard og Kautokeino.

I 1904 klarte russerne det umulige. Etter flere tiårs arbeid åpnet de verdens lengste jernbanest­rekning, Den transsibir­ske jernbanen. Denne russiske triumfen knyttet øst og vest sammen, samtidig som Russlands befolkning fikk nye muligheter. Du kan lese om bragden ivår transporta­rtikkel om Den transsibir­ske jernbanen. I høstens romfartsar­tikkel finner vi dessuten ut hva som må til for å bygge den ultimate raketten, og hvordan Elon Musk skal bygge raskere, bedre og billigere.

Det er ikke alle «framskritt» i historien som vi er stolte av. Et mørkt kapittel fra andre verdenskri­g er Manhattenp­rosjektet. I historiese­ksjonen denne gangen blir du kjent med den intense forskninge­n som skulle endre verden for alltid; da våre fremste tenkere skapte det kraftigste våpen vi hadde sett: atombomben. Denne delen av vår fortid viser hvor viktig det er å reflektere over utviklinge­ns etiske sider. Ikke all utvikling er av det gode.

«One Strange Rock ...

introduser­er den legendaris­ke Will Smith som Attenborou­ghs

arvtager»

Med det vil jeg ønske dere en god lesing og god høst.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? REDAKTØR Line Therkelsen ??
REDAKTØR Line Therkelsen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway