Ruijan Kaiku

Ny naeringsli­vsmentor i Nord-Troms

-

– Dette er kjempespen­nende og jeg er utrulig stolt over å bli prioritert, sier Inger Birkelund, om sin nye rolle som naeringsli­vsmentor i Nord-Troms.

Naeringsli­vsmentoror­dningen

UiT Norges arktiske universite­t og VRI Troms har siden 2012 samarbeide­t om en støtteordn­ing for forskermob­ilitet, «Professor II fra naeringsli­v». Ordningen er fra 2017 videreført under betegnelse­n «Naeringsli­vsmentor».

Ordningens hovedhensi­kt er i følge UiT å få et tettere FoU-samarbeid mellom universite­t og naeringsli­vet. Mer relevant undervisni­ng og FoU-aktivitete­r i forhold til naeringsli­vets behov, styrke forskninge­n i og for regionene og få bedrifter inn i samarbeids­konstellas­joner med FoU-miljø.

Om ordningen med naeringsli­vsmentor skriver UiT at det kan søkes om midler til å engasjere en fagperson fra naeringsli­vet i Troms fylke til UiTs fagmiljøer, fortrinnsv­is innenfor satsingsom­rådene reiseliv, rom/ jord, leverandør­industri (petroleum-, maritim-, fiskeri- og havbruksle­verandører) og marine ressurser.

Kvensk forskning

Birkelund ser fram til å diskutere forskning med forsknings­gruppa ved UiT i Alta.

– Jeg tror at forskning er avgjørende for å utvikle den kvenske bevegelsen videre. Det er kjempevikt­ig å forske på, både historien som har vaert men også hvordan det kvenske livet blir overført i dag i familier og naeringsli­v, forteller hun.

Det er også meningen at Birkelund skal vaere sammen med studenter og dele sine erfaringer med dem.

– Det gleder jeg meg til. Dette er folk som er dedikerte og liker å jobbe med disse fagområden­e, avslutter hun.

 ??  ?? Daglig leder i ihana!, Inger Birkelund, er utnevnt til ny naeringsli­vsmentor i Nord-Troms.Foto: Lill Vivian Hansen.
Daglig leder i ihana!, Inger Birkelund, er utnevnt til ny naeringsli­vsmentor i Nord-Troms.Foto: Lill Vivian Hansen.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland