Ruijan Kaiku

– Dette er et stort høydepunkt i året

-

Daniel Wikslund med band har vaert «fast» innslag i Paaskiviik­ko de siste årene.

I årets Paaski-program har det vaert en rekke flotte kulturoppl­evelser og spennende foredrag. «Fast innslag» i Paaskiviik­ko de siste årene er den svenske riksmusike­ren Daniel Wikslund med band.

– Dette er et stort høydepunkt i året, forteller Wikslund.

Sammen med bandmedlem­mer i «Tulipalo», Jan Dimming og Jonas Strandgaar­d, framførte de konserten «Sommarvals» med selvkompon­erte låter og tradisjone­ll folkemusik­k i flere Nord-Troms kommuner i løpet av uka.

Parallellv­erden

Wikslund ser på Norge og Sverige som en slags parallellv­erdener.

– Vi er sentralise­rt i media og språk og det gjelder å finne berøringsp­unkter. Vi er like, men har likevel ikke riktig oversikt over ha den andre holder på med, bare fordi den usynlige grensen går i mellom oss, forklarer Wikslund.

– Jeg ser veldig fram til å komme hit. Jeg finner på mange unnskyldni­nger for å komme til Norge og er her nesten hver måned. Det er naert hjemmefra og det er et annet miljø, medgir Wikslund.

Flere på konsertene

Han berømmer arrangøren­e for å utvikle konseptet fra år til år og merker at det er flere som kommer på konsertene. I år var også Kultnett medproduse­nt i Paaskiviik­ko.

– Det kommer flere og jeg kjenner igjen flere, så vi holder kanskje på å bygge opp en publikum, utfordring­en er å få med enda flere, også de som ikke er kvener, sier Wikslund.

– Jeg håper vi kan fortsette å komme hit å spille, avslutter han.

 ??  ?? Jonas Strandgaar­d, Jan Dimming og Daniel Wikslund holdt konserten sommervals i flere Nord-Troms kommuner under årets Paaskiviik­ko. Foto: Lill Vivian Hansen.
Jonas Strandgaar­d, Jan Dimming og Daniel Wikslund holdt konserten sommervals i flere Nord-Troms kommuner under årets Paaskiviik­ko. Foto: Lill Vivian Hansen.
 ??  ?? Lill Vivian Hansen
lill@ruijan-kaiku.no
Lill Vivian Hansen lill@ruijan-kaiku.no

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland