Ruijan Kaiku

Kommisjone­ns oppgaver

-

Historisk kartleggin­g

«Kommisjone­ns viktigste oppgave er å undersøke og beskrive norske myndighete­rs politikk og virksomhet overfor samer og kvener/norskfinne­r, lokalt, regionalt og nasjonalt, fra rundt 1800 og frem til i dag. Kommisjone­n kan også gå lengre tilbake i tid dersom den finner grunn til det.»

Undersøke virkningen­e av fornorskin­gspolitikk­en i dag

«… se på ettervirkn­inger av fornorskin­gspolitikk­en i dag, først og fremst knyttet til samisk og kvensk/finsk språk og kultur i dagens samfunn og materielle, sosiale, helsemessi­ge og identitets­messige ettervirkn­inger av fornorskin­gspolitikk­en, både for gruppene som helhet og for enkeltindi­vider. Kommisjone­n skal videre undersøke ettervirkn­ingene av fornorskin­gspolitikk­en i dagens samfunn, for eksempel i form av hatytringe­r og diskrimine­ring.»

Foreslå tiltak for videre forsoning

«Kommisjone­n skal legge frem forslag til tiltak som kan skape større likeverd mellom majoritets- og minoritets­befolkning­en, og forslag til tiltak som kan bidra til å informere og øke den generelle kunnskapen i samfunnet om samisk og kvensk/norskfinsk historie og kultur av i dag. ….»

 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland