Se og Hør Extra

ER BLITT MIN EGEN BESTEVENN

- TEKST: LINA HEKKLI FOTO: MATTI BERNITZ/TV 2, PRIVAT

ble ikke deltakelse­n slik han hadde sett for seg.

– I «Tropp 1» syntes jeg de var flinke til å rose deltakerne og gi skryt, men jeg var skuffet over måten befalet var mot meg. Jeg hadde forventet en større grad av gjensidig høflighet, men der var det ingen kjaere mor. Jeg gikk nok inn med for store forventnin­ger. Det gjorde at jeg ikke klarte å føle på mestring, noe jeg tror kommer av selvbildet, sier Aksel.

Frykten tok over. TV-eventyret tok brått slutt for Aksel da det var tid for å hoppe i fallskjerm. Han var innstilt på å hoppe, men inne i flyet tok frykten overhånd.

– Jeg var så klar for å vinne over meg selv, men jeg ble overmannet av høydeskrek­k og klarte ikke å hoppe. Det var en intens skrekkreak­sjon, og kroppen var helt låst. Det siste jeg ønsket var å skuffe familie og venner, men det endte med at jeg trakk meg, forteller han.

Nedbrutt etter innspillin­g. De intense ukene med TV-innspillin­g var plutselig over, og etter en middag var han klar for hjemreise. Det ble en altfor brå avslutning på oppholdet for Aksels del, og tiden etterpå var vanskelig.

– Jeg var fullstendi­g nedbrutt. De hadde brutt meg ned, men hadde ikke tid til å bygge meg opp igjen, mener 23-åringen.

Alle deltakerne fikk tilbud om psykolog-timer, noe Aksel benyttet seg av.

– Det var en stor hjelp for meg i ettertid. Samtaleter­api burde alle ha, mener han.

Sin egen bestevenn. Selv om opplevelse­n ikke levde opp til forventnin­gene, har Aksel brukt «Kompani Lauritzen: Tropp 2» som et springbret­t til å ta tak i sitt eget liv. Og det har hjulpet.

I dag føler han seg motivert, og ser lyst på fremtiden.

– På en merkelig måte var dette akkurat det jeg trengte. Det fikk meg til å ta mer tak i ting selv. Jeg har begynt på et nytt studium, og vil bruke min kreativite­t til å lage en jobb som passer for meg. Jeg har også blitt flinkere til å vaere min egen bestevenn. Det er mye spennende som skjer nå, og jeg gleder meg, sier Braathen – og hinter om nye TV-prosjekter i tiden fremover …

 ?? ?? UNG SJARMØR: Helt fra unge år har Aksel vaert opptatt av dyr og insekter.
UNG SJARMØR: Helt fra unge år har Aksel vaert opptatt av dyr og insekter.
 ?? ?? UVANLIG: Når han ikke studerer eller jobber, bruker Aksel mye tid på sin sommerfugl-hobby.
UVANLIG: Når han ikke studerer eller jobber, bruker Aksel mye tid på sin sommerfugl-hobby.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway