Se og Hør Extra

Skapte skandale på settet

- TEKST: HENRIK HUSBY FOTO: NTB, @MEGRYAN/INSTAGRAM

ansiktet hennes i avisene.

Men nå har ting falt litt mer tilbake på plass, selv om det fremdeles vises at hun har forsøkt å jukse litt.

Dronningen. Det er 41 år siden Meg fikk gjennombru­ddet som skuespille­r i såpeoperae­n «As The World Turns». I 1986 fikk hun sin første store rolle på film, i suksessen «Top Gun».

Men det var den romantiske komedien «Da han møtte henne – eller vennskap og sex» fra 1989, der Meg spiller mot Billy Crystal (75) at hun for alvor fant en plass i publikums hjerter. Hun fikk en Golden Globe-nominasjon for innsatsen, og ble med dette dronningen av romantiske komedier.

Etter dette fulgte «Søvnløs i Seattle» og «Du har mail», som var med på å sementere stjernesta­tusen hennes.

Skandale-forhold. Hun giftet seg med skuespille­ren Dennis Quaid (69) i 1991, men ekteskapet tok brått slutt i 2000 – da Meg innledet et forhold med skuespille­ren Russell Crowe (59).

Hun og Russel møttes på settet av «Proof Of Life», og Meg klarte ikke å stå imot den intense magnetisme­n til den australske kjekkasen.

Måtte le. Skandalen var et faktum, og Megs rykte som den snilleste i Hollywood fikk et hardt skudd for baugen.

Senere fortalte Meg selv hvordan det hadde vaert da skandalen ble kjent.

– Denne tingen skjedde, og jeg var i alle tabloidavi­sene. Jeg husker at jeg gikk gjennom lobbyen, og det var som om tiden stoppet. Alle sluttet å snakke, og stirret på meg. Jeg kom meg bort til heisen – og i stedet for å bryte sammen, begynte jeg bare å le, beskrev hun til The Guardian i 2003.

– Folk er så redd for å bli sensurert eller møtt med motbør. Men det har ingen makt over deg hvis du kjenner deg selv, fortsatte hun.

Overveldet. Forholdet med Russell var intenst – men det ble for intenst for Meg.

– Russell ville gifte seg og få barn, fortalte en kilde til magasinet People.

– Men Meg følte at all oppmerksom­heten og alle gavene, deriblant en valp og en vintage Buick Riviera fra 1963, var altfor mye, altfor raskt. Det var overvelden­de, fortsatte kilden.

Filmen floppet. Dermed varte ikke forholdet så lenge. Faktisk var det over før filmen deres hadde premiere – og Meg ønsket ikke å vaere med på promoturne­en.

Filmen floppet – og romansen mellom de to stjernene fikk skylda.

Såret ham. Senere fortalte Meg at det ikke var Russells feil at

ekteskapet hennes tok slutt.

– Russell ødela ikke ekteskapet mitt. Han var absolutt til stede da det tok slutt, men det var ikke hans skyld, sa hun til InStyle i 2008.

– Jeg såret ham også, på slutten. Jeg kunne ikke vaere i et nytt langvarig forhold, så jeg kom meg ut, fortsatte hun.

Avslørte eksmannen. Samtidig kom hun med den sjokkerend­e opplysning­en om at det ikke var hun som først var utro.

– Dennis hadde vaert utro mot meg i lang tid, og det var veldig vondt. Jeg fant ut mer om det da jeg skilte meg, fortalte hun til InStyle.

Brent barn. Nå var hun tydeligvis brent, så det skulle gå lang tid før hun fant kjaerlighe­ten igjen. Men hun ville gjerne ha flere barn.

Hun hadde fått sønnen Jack (31) med Dennis Quaid i 1992, og i 2006 adopterte hun en jente fra Kina som fikk navnet Daisy True (18).

Og i 2010 falt hun pladask for den amerikansk­e sangeren John Mellencamp (72). De slo opp i 2014, ble sammen igjen i 2017, forlovet seg i 2018 – og brøt igjen i 2019!

Ville ut av boblen. Siden den tid har Meg vaert singel. Og etter det første bruddet med Mellencamp i 2014, brøt hun med Hollywood også.

– Jeg hadde jobbet siden jeg var et barn. Og jeg følte hele tiden at livet egentlig befant seg utenfor denne lille boblen, forklarte hun til Entertainm­ent Tonight.

– Det var som å sitte inne i en dyr bil hvor du ikke hører en eneste lyd fra utsiden. Jeg innså at det ikke er bra for en kreativ person å ha et begrenset liv å hente erfaringen fra, fortsatte hun.

Inspirert. De åtte årene som har gått, har hun brukt på å vaere mamma, og på å nyte livet sammen med venner.

– Jeg er takknemlig over at livet mitt har så mange forskjelli­ge fasetter nå. Og jeg har fått reist mye. Så nå følte jeg at jeg hadde noe å si med denne filmen, fortalte hun.

Og nå er det hun og «X Files»-stjernen David Duchovny (63) som opptrer sammen på lerretet. De spiller et par som knuste hverandres hjerter for mange år siden – og som ikke har møttes igjen siden.

På grunn av omstendigh­eter de ikke har kontroll over, blir de tvunget til å tilbringe tid sammen. Og da oppdager de at de kanskje tok feil av hverandre da det ble slutt …

Historien sier ingenting om Meg – som altså har skrevet manus – har basert historien på sitt eget liv. Men hun fikk ideen under pandemien …

 ?? ?? GODE VENNER: Selv om hun har levd på utsiden av rampelyset, har Meg fremdeles gode venner i Hollywood – som Gwyneth Paltrow (51).
BRUDD I 2000: Dennis Quaid og Meg Ryan sammen med sønnen sin, Jack. Noen år etter at Meg gikk fra Dennis til fordel for Russell, fortalte hun at Dennis hadde vaert utro først.
HAN VAR UTRO FØRST
GODE VENNER: Selv om hun har levd på utsiden av rampelyset, har Meg fremdeles gode venner i Hollywood – som Gwyneth Paltrow (51). BRUDD I 2000: Dennis Quaid og Meg Ryan sammen med sønnen sin, Jack. Noen år etter at Meg gikk fra Dennis til fordel for Russell, fortalte hun at Dennis hadde vaert utro først. HAN VAR UTRO FØRST
 ?? ?? KORT FORHOLD
FILMEN FLOPPET: Meg Ryan og Russell Crowe ble sammen under innspillin­g av filmen «Proof of Life». Men allerede før filmen var ferdig var bruddet et faktum – og regissør Taylor Hackford (78, i midten) mente romansen var grunnen til at filmen floppet.
BRØT FORLOVELSE­N
KJAERLIGHE­TSSORG: I 2018 forlovet Meg Ryan og musikeren John Mellencamp seg – men året etter ble det plutselig brudd. Siden den tid har Meg vaert offisielt singel.
STOLT MAMMA: Meg adopterte datteren Daisy alene. Sønnen Jack har fulgt i foreldrene­s fotspor, og spiller blant annet i sommerens storfilm «Oppenheime­r».
KORT FORHOLD FILMEN FLOPPET: Meg Ryan og Russell Crowe ble sammen under innspillin­g av filmen «Proof of Life». Men allerede før filmen var ferdig var bruddet et faktum – og regissør Taylor Hackford (78, i midten) mente romansen var grunnen til at filmen floppet. BRØT FORLOVELSE­N KJAERLIGHE­TSSORG: I 2018 forlovet Meg Ryan og musikeren John Mellencamp seg – men året etter ble det plutselig brudd. Siden den tid har Meg vaert offisielt singel. STOLT MAMMA: Meg adopterte datteren Daisy alene. Sønnen Jack har fulgt i foreldrene­s fotspor, og spiller blant annet i sommerens storfilm «Oppenheime­r».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway