Se og Hør Extra

BARN INGEN HINDRING

Kun fire måneder etter sin andre fødsel vant hun EM-gull med Norge. Nå har bergensere­n los på en ny VM-medalje.

-

Rakk mesterskap­et. De norske håndballje­ntene vet å sette rekorder. I årets VM-tropp er det fire mødre – fem hvis man tar med den skadeforfu­lgte keeperen Jeanette Lunde (43). I tillegg har flere av spillerne på reserve-listen også barn.

En av årets VM-spillerne er Stine Skogrand (30) – tobarnsmor og stjernespi­ller i danske Ikast. Hun og samboeren Eivind

Tangen (30) – som selv spiller på Skjern og det norske landslaget – ble foreldre til Adam for fire år siden.

Helt til stede. Bare fire måneder før EM i fjor fikk Stine sønnen Aron (1). Energibomb­en fra Fyllingsda­len i Bergen rakk mesterskap­et, og bidro til gullet.

– Hvordan er det å vaere en aktiv tobarnsmor – og gi gass på både klubb og landslag?

– Jeg liker veldig å skille mellom det å vaere profesjone­ll håndballsp­iller og det å vaere mor. Du kan ikke vaere to steder på en gang. Når jeg er sammen med landslaget – så er jeg her hundre prosent. Det samme gjelder når jeg er hjemme med barna – da har de to små guttene all fokus fra meg og det er deilig, sier Stine.

– Vi har en spesiell hverdag som håndballsp­illere. Det er et litt annet arbeidsliv, der vi ikke har fri hver helg. Men så har jeg fri en mandag eller tirsdag, hvor jeg liker å bruke tiden sammen med familien.

Heier på hverandre. Det er ikke bare Stine som er mamma og landslagss­piller.

– Jeg synes det er utrolig bra. For det betyr gjerne at vi spiller håndball lenger, sier hun til Se og Hør.

– Det er ikke slik at man må slutte å spille håndball selv om man får barn. Nå er vi faktisk flere eksempler på at vi lykkes med å ha flere baller i luften samtidig. Man kan dermed våge å få barn som toppidrett­sutøver, påpeker Stine.

Takknemlig for støtten.

 ?? ?? I SVEVET: i år er det 10 år siden Stine Skogrand spilte sine første kamper på håndballan­dslaget. Gjett hva hun ønsker seg i julegave? – Det er nok VM-gull, ikke noe annet! avslører hun til Se og Hør.
I SVEVET: i år er det 10 år siden Stine Skogrand spilte sine første kamper på håndballan­dslaget. Gjett hva hun ønsker seg i julegave? – Det er nok VM-gull, ikke noe annet! avslører hun til Se og Hør.
 ?? ?? SUPERPARET: Stine og kjaeresten Eivind er stjernespi­llere på hver sitt danske lag – Ikast og Skjern. I tillegg er de foreldre til Aron (1) og Adam (4).
SUPERPARET: Stine og kjaeresten Eivind er stjernespi­llere på hver sitt danske lag – Ikast og Skjern. I tillegg er de foreldre til Aron (1) og Adam (4).
 ?? ??
 ?? ?? DU ER BEST, MAMMA: Jeanette Lunde feiret med datteren Atina etter seieren i Champions League-finalen i håndball mellom Vipers og Ferencváro­si TC.
DU ER BEST, MAMMA: Jeanette Lunde feiret med datteren Atina etter seieren i Champions League-finalen i håndball mellom Vipers og Ferencváro­si TC.
 ?? ?? GULLJENTER: Her jubler Stine Skogrand og Emilie Hegh Arntzen etter å ha vunnet EM-finalen i håndball-EM mot Danmark for ett år siden.
GULLJENTER: Her jubler Stine Skogrand og Emilie Hegh Arntzen etter å ha vunnet EM-finalen i håndball-EM mot Danmark for ett år siden.
 ?? ?? KUL DAME: Stine var et eneste stort smil da Se og Hør møtte henne nylig. – Livet er ganske bra – jeg føler ikke at jeg har så mye å klage over! sa hun.
KUL DAME: Stine var et eneste stort smil da Se og Hør møtte henne nylig. – Livet er ganske bra – jeg føler ikke at jeg har så mye å klage over! sa hun.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway