Se og Hør Extra

I VM-FORM ETTER BEKKENPROB­LEMER

- TEKST: STIG H. JUSTAD FOTO: SHAD MADIAN, ANDREAS FADUM, NTB, @SILJEMSO/INSTAGRAM, @VERONICAKR­ISTIANSEN/INSTAGRAM, @SANNASOLBE­RG/ INSTAGRAM, @KBRATTSET/INSTAGRAM

Stine og kjaeresten er takknemlig­e over at de får hjelp.

– Jeg hadde ikke greid dette alene. Det er mye hjelp fra venner og familie for at vi skal få det til å gå rundt, sier landslagss­pilleren.

Hun har sin største heiagjeng i foreldrene.

– De er like ivrige som alltid. Jeg tror nok de er mer stresset nå enn da de satt sammen med meg foran TV-en i sofaen hjemme – før jeg deltok i noen mesterskap. Håndballme­sterskapen­e betyr nok enda mer for dem når jeg nå spiller. Gjennom hele min håndball-karrière har mamma og pappa vaert støttende, sier hun.

Gode minner. I år er det 10 år siden hun spilte sin første landskamp for Norge. Men mesterskap­debuten kom først i VM i 2015.

– Alt var bare nytt og spennende. Jeg husker godt finalearen­aen i danske Herning – hvor alt endte ganske bra. Vi slo nemlig Nederland i finalen. Siden den tid har jeg blitt mer rolig og avslappet. Laert å nyte ting litt mer enn før, sier hun.

Tilbake i gjengen. Kari Brattset Dale (32) er annen toppspille­r som også har blitt mamma. Til daglig holder hun til i ungarske Györ – en klubb som gjennom mange år har hatt en rekke norske profiler. Kari og ektemannen Kristian (33) ble foreldre til Nils (1) i november i fjor. Nå er hun tilbake i solid VM-form.

– Det var gøy å heie på jentene fra sidelinjen i fjor, men det er hakket mer gøyalt å vaere med selv, innrømmer hun til Se og Hør.

– Formen er bra, men det tok selvsagt litt tid før jeg var helt meg selv på håndballba­nen. Det handlet mest om få nok repetisjon­er etter nesten ett år ute.

Slet litt. Kari stresset ikke med å rekke fjorårets mesterskap, hun tok all tiden hun trengte. Samtidig hadde hun noen utfordring­er med bekkenet.

– Jeg hadde ikke like mye bekkenplag­er som mange får, men for meg som toppidrett­sutøver føltes lite som mye. Det gjorde at jeg måtte bygge meg opp gradvis ved hjelp av fysioterap­euten i Györ. Gjøre de riktige øvelsene, komme meg i gang ved rett og slett å løpe igjen. Til nå har denne sesongen i høst vaert bra, og jeg rakk også avslutning­en i vår.

God tid med sønnen. Kombinasjo­nen med barn og toppidrett i Ungarn fungerer fint for Kari.

– Det er ypperlig. Jeg har venninner som jobber åtte til fire og som ser barna sine lite grann før leggetid. Vi håndballsp­illere jobber aldri så lenge – det betyr mye tid med Nils og mannen min Kristian.

Vi har det veldig fint. Kristian har for øvrig permisjon akkurat nå og er hjemmepapp­a, avslører hun.

Nylig signerte Kari for tre nye år med Györ.

– Nils skal gå i barnehage der, og han kommer nok til å bli bedre enn meg i ungarsk ganske fort. Det er et komplisert språk, og jeg prøver å laere meg litt, men tror Nils vil bli mester før meg!

Godt selskap. Stine og Kari har selskap av tre andre mødre i VM-troppen.

Camilla Herrem (37) ble mamma til Noah for åtte måneder siden – og Camilla var på banen igjen allerede tre uker etter fødselen. Fra før har hun sønnen Theo (5).

Sanna Solberg-Isaksen Isaksen (33) ble mamma til datteren Mathea i januar i år. Mens Kathrine Lunde (43) har datteren Atina (8).

På VM-troppens venteliste finnes Silje Solberg-Østhassel (33) – som ble mamma til Emma i august i år. På denne lista er også Veronica Kristianse­n (33) – som fikk datteren Olivia i juli!

 ?? ?? BRUKTE TIDEN GODT: Kari Brattset Dale er stolt mamma til sønnen Nils. Etter fødselen i november i 2022 strevde hun med bekkenprob­lemer – som hun trente seg ut av. Og nå er hun i VM-form!
BRUKTE TIDEN GODT: Kari Brattset Dale er stolt mamma til sønnen Nils. Etter fødselen i november i 2022 strevde hun med bekkenprob­lemer – som hun trente seg ut av. Og nå er hun i VM-form!
 ?? ?? PAR I HJERTER: I 2019 giftet Kari Brattset Dale seg med sin store kjaerlighe­t Kristian Dale. I ett år har de vaert foreldre til lille Nils.
PAR I HJERTER: I 2019 giftet Kari Brattset Dale seg med sin store kjaerlighe­t Kristian Dale. I ett år har de vaert foreldre til lille Nils.
 ?? ?? LYKKELIGE: Silje Solberg-Østhassel giftet seg med kjaeresten Lars sommeren 2022. I august i år ble de foreldre til Emma.
LYKKELIGE: Silje Solberg-Østhassel giftet seg med kjaeresten Lars sommeren 2022. I august i år ble de foreldre til Emma.
 ?? ?? TINNBRYLLU­P:
I år er det 10 år siden Camilla Herrem og Steffen Stegavik giftet seg. De ble foreldre til sønnen Noah tidlig i 2023, og har i tillegg sønnen Adam.
TINNBRYLLU­P: I år er det 10 år siden Camilla Herrem og Steffen Stegavik giftet seg. De ble foreldre til sønnen Noah tidlig i 2023, og har i tillegg sønnen Adam.
 ?? ?? STOLTE FORELDRE: Veronica Kristianse­n – som spiller i ungarske Györ – ble mamma i juli til datteren Olivia. Her sammen med kjaeresten Adam.
STOLTE FORELDRE: Veronica Kristianse­n – som spiller i ungarske Györ – ble mamma i juli til datteren Olivia. Her sammen med kjaeresten Adam.
 ?? ?? BABYGLEDE: Sanna Solberg-Isaksen Isaksen og ektemannen Kjetil Føleide-Isaksen (33) ble foreldre til datteren Mathea i januar i år.
BABYGLEDE: Sanna Solberg-Isaksen Isaksen og ektemannen Kjetil Føleide-Isaksen (33) ble foreldre til datteren Mathea i januar i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway