Se og Hør Extra

Kjaere pappa, du skulle bare visst hva du har stelt i stand den siste tida...

-

Sorgens dag. Sandefjord kirke var fullsatt da venner og familie tok farvel med entertaine­ren Yngvar Numme.

Dizzie Tunes-lederen gikk bort den 25. november i Spania.

– I natt mistet vi vår kjaere pappa, så brått og uventet, skrev sønnen Thomas Numme (53) på Instagram senere samme dag.

Fraktet til sykehus. Ifølge presten John Peder Grimsmo satt Yngvar og så den svenske TV-serien «Solsidan» sammen med kona Ingrid Numme (67) da han brått ble syk. Ekteparet var i sitt feriehus «Casa Numme» på den spanske østkysten.

Han ble fraktet til sykehus i naerheten, men livet sto dessverre ikke til å redde. Yngvar Numme ble 79 år.

Latter og tårer. For de aller fleste forbindes Yngvar Numme med et liv på scenen og TV, hvor han gledet folk med sine musikalske og humoristis­ke innfall.

For Thomas Numme var han en kjaer pappa. I minneordet han holdt i kirken fikk alle tilstedeva­erende et lite innblikk i hvor stor betydning han hadde for ham og søsteren Linn (48).

– Kjaere pappa, du skulle bare visst hva du har stelt i stand den siste tida. Statsminis­teren, artister, musikere og komikere – også de yngre generasjon­ene – ja, hele befolkning­en har gitt deg sin hyllest, sa Thomas i kirken.

Hadde digget det. For ham og familien har støtten vaert overvelden­de, og den har vist hvor mange som satte stor pris på Yngvar.

– Det har hjulpet oss i en svaert vanskelig tid, og jeg vet at du hadde digget det, sa han.

Thomas la ikke skjul på at faren var hans største forbilde, og en mann han søkte bekreftels­e fra.

Stilte opp for barna. – Du satte

deg på håndballtr­ibunen tidlig søndag morgen klokken 08 for å følge opp Linn og meg, etter at du hadde opptrådt på Chat Noir hele helgen. Du levde deg inn i disse kampene. Da jeg var 12-13 år ba jeg deg om å dempe deg litt. Da sa du at du hadde talerett og rett til å vaere engasjert, fortalte Thomas til latter i kirken.

Kjaerlighe­t og varme. Det blir et stort tomrom etter faren, som har hatt så stor betydning for så mange.

– Takk, pappa, for din kjaerlighe­t og varme. Det har aldri vaert noen tvil om at du har vaert stolt av oss og at du elsket oss. Vi elsker deg og savner deg, sa Thomas med gråten i halsen.

Det var mange som ville ta farvel i Sandefjord kirke fredag 15. desember. – deriblant Harald J. Rønneberg (50).

Alle bør si takk. – Han var jo pappaen til bestekompi­sen min, og jeg minnes ham som en utrolig omtenksom, snill og herlig mann som jeg har laert masse av, sier Rønneberg til Se og Hør.

Han mener alle burde takke Yngvar Numme for den gleden han har gitt oss.

– Norge er blitt et mindre morsomt sted i dag, slo han fast.

Musikalske innslag. Selve seremonien ble holdt i avdødes ånd. Kåre Conradi (51) fremførte «My Way», som de fleste forbinder med Yngvar Nummes største musikalske forbilde, Frank Sinatra.

– Alle begravelse­r er triste, men for et liv. Jeg står og ser Thomas og søsteren snakke til pappaen sin. Det å miste en forelder er tøft uansett hvor gammel man er. Men det var veldig fint, sier Rønneberg.

 ?? ??
 ?? ?? TRIST DAG: Harald J. Rønneberg mener Norge er blitt et mindre morsomt sted etter at Yngvar Numme døde. Her står han sammen med kona Sølvi Haugland (50).
TRIST DAG: Harald J. Rønneberg mener Norge er blitt et mindre morsomt sted etter at Yngvar Numme døde. Her står han sammen med kona Sølvi Haugland (50).
 ?? ?? «MY WAY»: Yngvar Numme elsket Frank Sinatra, og da Kåre Conradi fremførte «My Way» i kirken var det ikke mange som klarte å holde tårene tilbake.
«MY WAY»: Yngvar Numme elsket Frank Sinatra, og da Kåre Conradi fremførte «My Way» i kirken var det ikke mange som klarte å holde tårene tilbake.
 ?? ?? KLEM SOM VARMET: Bestekompi­sene Thomas og Harald omfavnet hverandre etter et verdig farvel med en stor mann.
KLEM SOM VARMET: Bestekompi­sene Thomas og Harald omfavnet hverandre etter et verdig farvel med en stor mann.
 ?? ?? DEN SISTE REISEN: På venstre side av kisten går Thomas Nummes sønn Magnus, Linns datter Nora, Linns mann Atle – og bak skimter vi Linns datter Synne, som sang i kirken. På høyre side går Thomas’ sønn Edvard, Yngvars datter Linn og Yngvars sønn Thomas.
DEN SISTE REISEN: På venstre side av kisten går Thomas Nummes sønn Magnus, Linns datter Nora, Linns mann Atle – og bak skimter vi Linns datter Synne, som sang i kirken. På høyre side går Thomas’ sønn Edvard, Yngvars datter Linn og Yngvars sønn Thomas.
 ?? ?? LATTER OG TÅRER: Harald J. Rønneberg og Truls Svendsen (51) er blant Thomas Nummes beste venner. De fikk også frem smilet på en ellers trist dag.
LATTER OG TÅRER: Harald J. Rønneberg og Truls Svendsen (51) er blant Thomas Nummes beste venner. De fikk også frem smilet på en ellers trist dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway