Se og Hør Extra

ET UNDER AT JEG OVERLEVDE

Hadde det ikke vaert for at ektemannen følte på seg at noe var galt, ville Jenna ikke klart seg igjennom natten.

-

Jenna fikk hjerteinfa­rkt mens hun sov

Mareritt. Første juledag i fjor var en fin dag for Jenna (31) og Russ Good (30). De hadde hatt en flott julefeirin­g, sammen med sin tre uker gamle sønn, Charlie (nå 1).

Ekteparet fra Staines i Storbritan­nia var slitne men lykkelige da de la seg til å sove.

Men bare timer senere våknet Russ av en helt spesiell følelse. Det var noe som ikke stemte, uten at han klarte å skjønne hva.

Han tok borti kona, og oppdaget at hun ikke pustet.

– Vi har vaert sammen siden vi var 15 år gamle, så vi kjenner hverandre ut og inn. Russ må ha hatt en sjette sans som fikk ham til å våkne, forteller Jenna.

Skrek av full hals. Russ ristet i kona si, uten å få noen respons.

Klokka var tre om natta, og han fant ingen puls. Resolutt dro han henne ned på gulvet, og begynte med livredning.

Lille Charlie på tre uker sov sin søteste søvn i rommet ved siden av. Russ grep telefonen sin, ringte nødnummere­t og satte den på høyttaler mens han fortsatte med hjertekomp­resjoner.

I tillegg skrek han av full hals, i håp om at noen naboer skulle våkne og komme til.

Stormet inn. – Jeg holdt på i 14 minutter. Det var de lengste 14 minuttene i livet mitt. Jeg var sikker på at alt håp var ute, men jeg kunne likevel ikke ta et sekund pause, sier han.

Endelig kom ambulansen. Et team på seks paramedics kom stormende inn og overtok.

– Selv om jeg ikke hadde fått hjertet til Jenna til å slå igjen, sa de at jeg hadde reddet livet hennes ved å holde blodsirkul­asjonen hennes i gang. Det gjorde at hjernen fikk friskt oksygen hele tiden, forteller Russ.

Kom med hjertestar­ter. Ambulan

 ?? ??
 ?? ?? FORTUMLET: Etter at Russ i 14 hadde drevet med livredning minutter, kom endelig ambulansen hjerte og fikk startet Jennas igjen. Her er hun på sykehuset helt – helt i ørska, uten å forstå hva som har skjedd.
FORTUMLET: Etter at Russ i 14 hadde drevet med livredning minutter, kom endelig ambulansen hjerte og fikk startet Jennas igjen. Her er hun på sykehuset helt – helt i ørska, uten å forstå hva som har skjedd.
 ?? ?? NYBAKT MAMMA: Dette bildet ble tatt om kvelden 1. juledag i fjor – bare timer før Jenna ble rammet av hjerteinfa­rkt.
NYBAKT MAMMA: Dette bildet ble tatt om kvelden 1. juledag i fjor – bare timer før Jenna ble rammet av hjerteinfa­rkt.
 ?? ?? Opererte inn hjertestar­ter
GLAD DE HAR HVERANDRE: Russ, Jenna og Charlie gleder seg til å feire jul med hele familien på begge sider. En liten hjertestar­ter som er operert inn i Jenna gir en ekstra trygghet for familien.
Opererte inn hjertestar­ter GLAD DE HAR HVERANDRE: Russ, Jenna og Charlie gleder seg til å feire jul med hele familien på begge sider. En liten hjertestar­ter som er operert inn i Jenna gir en ekstra trygghet for familien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway