Se og Hør Extra

Nå skal vi feire livet

- TEKST OG FOTO: MATTHEW BARBOUR

sepersonel­let hadde med seg en hjertestar­ter, og på det andre forsøket fikk de startet Jennas hjerte igjen.

Hun kastet opp og var helt forvirret.

– Jeg husker jeg sa «Hjelp meg!» til Russ før de fikk meg inn i ambulansen, forteller Jenna.

Ingen oppfølging. Det var Russ som først hadde lagt merke til at det var noe rart med Jennas hjerte. De lå på sofaen i 2014, da han oppdaget at hjertet hennes slo uregelmess­ig.

– Jeg ble sjekket av lege, men de sa at det ikke var noe å bekymre seg over, og de sendte meg hjem uten noen form for oppfølging, sier Jenna.

Ingen i familien hennes hadde hatt hjerteprob­lemer, og Jenna tenkte etter hvert ikke noe mer på det. Ingen gjorde det – ikke før hjertet hennes stoppet natt til 2. juledag i fjor.

Da ambulansen kjørte av gårde med henne, trodde Russ at han aldri skulle få se kona si i live igjen.

Mirakel. Men Jenna kom fra opplevelse­n med livet i behold, og uten varige men.

– Legene sa det var et mirakel at jeg overlevde, sier en lykkelig Jenna.

Hun forteller at legene sa at sjansen for å overleve etter en 14 minutter lang hjertestan­s var bare 4 prosent, og sjansen for å unngå hjerneskad­e hvis man skulle overleve, var en brøkdel av det igjen.

Overvåkes. Jenna lå først på det lokale sykehuset St. Peters. Nyttårsaft­en ble hun overført til Harefield Hospital ved London, hvor hun fikk operert inn en hjertestar­ter (ICD). Den overvåker hjerterytm­en hennes, og ved behov gir den hjertet et lite støt.

Da Jenna fikk komme hjem, ble hun satt på betablokke­re, og utstyrt med en monitor som kontinuerl­ig overvåker hjerteslag­ene hennes – og sender en oversikt til sykehuset.

– Legene sier at det ikke er noen grunn til at jeg ikke kan leve et langt, godt og normalt liv – noe som er fantastisk å høre når du er nybakt mamma, sier hun.

Utrolig heldig. Hun vet ennå ikke hva som forårsaket hjertestan­sen hennes. Det kan henge sammen med at hun ble koronavaks­inert uken før, eller at hun nettopp hadde vaert igjennom en fødsel.

– Alt jeg vet, er at jeg er utrolig heldig som har en mann som er så knyttet til meg at han våkner når hjertet mitt stanser, sier hun fornøyd.

Nå vet de hvor skjørt livet er. I år skal de feire julen sammen med hele storfamili­en i Birmingham, der de vokste opp.

– Jeg skal skåle for helten min, og overøse ham med gaver, sier Jenna entusiasti­sk.

 ?? ?? LYKKELIG: Lille Charlie koser seg på mammas fang. Han aner ikke hvor naerme han vår å miste henne natt til andre juledag i fjor.
LYKKELIG: Lille Charlie koser seg på mammas fang. Han aner ikke hvor naerme han vår å miste henne natt til andre juledag i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway