Se og Hør Extra

Minner for livet

- TEKS: CAROLINE VAGLE caroline.vagle@aller.com FOTO: NTB

av sin far når det kommer til hva som er viktig for å holde engasjemen­tet og gleden gjennom et langt liv.

– Jeg tror det er farlig å sette seg helt i lenestolen. Man må prøve å fortsette med det man har drevet med så lenge det går. Dronningen og jeg sier at man ikke må slutte å leke. Og det ligger noe der, har kongen sagt til VG.

Leken er med andre ord en del av oppskrifte­n på hvordan familien greier å leve opp til kongens valgspråk, alt for Norge, år etter år!

Kaffekurs. Bildene fra besøket på Fellesverk­et viser nettopp lek og moro, noe som skjer der hver eneste dag – også uten kongelige gjester. Hver åpningsdag besøker rundt 60 ungdommer dette aktivitets­tilbudet.

Kronprinsp­aret ble vist rundt på huset av senterlede­r Dipali Gosain, og fikk snakke med flere av ungdommene som benytter seg av tilbudet.

De fikk også muligheten til å laere seg noe nytt. Det arrangeres nemlig også kurs på aktivitets­huset, og denne dagen var det baristakur­s for ungdom på agendaen. Og selv om de altså ikke er ungdommer lenger, fikk de kongelige gjestene vaere med.

Selfie-tid. Flere av ungdommene fortalte etterpå at det var en opplevelse å treffe de kongelige gjestene, og noen var så heldige at de fikk foreviget seg sammen med dem. Både kronprinse­n og kronprinse­ssen stilte nemlig villig opp på bilder.

Gjennom sitt beskytters­kap for Røde Kors har Mette-Marit fulgt arbeidet deres i flere år, og i februar 2020 besøkte hun Fellesverk­et i Sandvika. Siden den gang har det åpnet slike aktivitets­hus i syv nye byer i Norge, og nå er det totalt 20 aktivitets­hus i 17 byer.

 ?? ?? FOREVIGET: Kronprinsp­aret smilte sine fineste smil, og ungdommene fikk et håndfast minne for livet i form av bilder sammen med dem.
FOREVIGET: Kronprinsp­aret smilte sine fineste smil, og ungdommene fikk et håndfast minne for livet i form av bilder sammen med dem.
 ?? ?? SMIIIIL: Både kronprinse­n og kronprinse­ssen var med på leken da ungdommen ville ha dem med på en selfie.
SMIIIIL: Både kronprinse­n og kronprinse­ssen var med på leken da ungdommen ville ha dem med på en selfie.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway