Se og Hør Extra

VÅKNET OPP UTEN HØRSEL

Latteren har aldri ligget langt unna for Oslogutten. Men det har vaert øyeblikk der han trodde karrieren var over.

-

God ballast. Adressen er som før – opp en trapp og inn en dør. Så lett kan veien til Egil Andreas Skurdals (28) leilighet beskrives. Denne ettermidda­gen er bygården på Sagene i Oslo fylt med ro og stillhet – men det går ikke mange sekundene innen Se og Hør har trådt over dørstokken til komikeren, før de første latterkule­ne til Egil Andreas ljomer i veggen.

Godt humør er selve DNA-et hans. Nå er han å se i «Farmen kjendis» på TV 2.

– Med foreldre som begge kommer fra gård, pluss at pappa har jobbet som landbruksr­ådgiver i alle år, hadde jeg en grei ballast da jeg kom til innspillin­gen, forteller Oslo-gutten.

Gjør det selv. Rundt ham i leilighete­n er det kofferter, snekkeruts­tyr og bordplater. Egil Andreas har akkurat kommet hjem etter nesten en måned i Bergen hvor han har hatt show med blant annet Thomas Giertsen (52).

Før han dro, holdt den handy 28-åringen med oppussing. Nå er det kun småtteri igjen før komikerens hule igjen er «back in business».

Hadde ikke Flax. For Egil Andreas ble musikken og humoren leveveien etter å ha vaert instruktør på skolerevye­n til

Foss, gått på musikkteat­erlinjen til Romerike Folkehøgsk­ole og studert «Populaermu­sikk» ved Westerdals.

Men da den rappkjefte­de karen bak pianoet skulle ut i arbeidsliv­et, kom koronaen.

– Fordi jeg kom rett fra studiene, fikk jeg kun 2020 kroner i måneden. Ikke hadde jeg noe kapital selv. Så da endte det med at jeg kjøpte 80 Flax-lodd for hele summen. Jeg tenkte det var den eneste sjansen for å få inn mer penger. Ha-ha. Jeg vant 1980 kroner, så det gikk nesten i null. Det var iallfall et aerlig forsøk, sier komikeren og humrer.

Stort forbilde. Men nå har heldigvis jobb-hjulene begynte å trille. Du har kanskje hørt ham som fortellers­temmen i «Love Island». Før jul kunne du se ham i TV 2s «Humoraksjo­nen 2023». Rett før ledet han innsamling­saksjonen «P3Aksjonen» på NRK.

Og i 2020 deltok han selv i «Idol».

– Hvem er humorforbi­ldene dine?

– Det er spesielt Robert Stoltenber­g (58). Alle karakteren­e hans bjudar på. Jeg synes det er veldig morsomt å se hva som rører seg hos Robert. Han er nok den som har inspirert meg mest, sier Egil Andreas.

– Pernille Sørensen (46) og Linn Skaaber (53) er også alltid veldig morsomme. Og Rolv Wesenlund som Fleksnes, sier han.

Mistet hørselen. Tidlig i januar 2021 fikk Egil Andreas gjennombru­ddet sitt i TV-programmet «Senkveld». Han hadde laget en sang til Öde Nerdrum (28) – «Ode til Öde».

Både opptredene­n og sangen var en fulltreffe­r.

 ?? ?? I SITT ESS: Egil Skurdal opptrer på «Senkveld med Helene og Stian», våren 2021.
PÅ BEHANDLING: Egil Andreas mistet hørselen – men fikk den tilbake blant annet etter behandling i trykktank på Ullevaal sykehus.
I SITT ESS: Egil Skurdal opptrer på «Senkveld med Helene og Stian», våren 2021. PÅ BEHANDLING: Egil Andreas mistet hørselen – men fikk den tilbake blant annet etter behandling i trykktank på Ullevaal sykehus.
 ?? ?? Stoltenber­g er forbildet
ET SMIL PÅ LUR: Egil Andreas er stolt av idolene sine. Her viser han fram portrettet som vanligvis henger på veggen i leilighete­n hans – Roy Narvestad, Robert Stoltenber­gs vaktmester. – Jeg elsker denne formen for humor, sier han til Se og Hør.
Stoltenber­g er forbildet ET SMIL PÅ LUR: Egil Andreas er stolt av idolene sine. Her viser han fram portrettet som vanligvis henger på veggen i leilighete­n hans – Roy Narvestad, Robert Stoltenber­gs vaktmester. – Jeg elsker denne formen for humor, sier han til Se og Hør.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway