Se og Hør Extra

NÅ HAR HUN TO DØTRE

Skuespille­ren kjemper nå knallhardt for at transperso­ner skal ha like rettighete­r som alle andre

- TEKST: LINA HEKKLI FOTO: NTB, INSTAGRAM

Endret kjønn. I over fire tiår har Jamie Lee Curtis (65) vaert en av Hollywoods aller største stjerner, og kan skryte av en rekke roller i både film og TV-serier.

Men for «En fisk ved navn Wanda»-stjernen er rikdom og berømmelse langt fra det viktigste.

Curtis er aller mest stolt av familien sin, og de to døtrene hun har med ektemannen Christophe­r Guest (75).

Da hun vant sin aller første Oscar-statuett for snart ett år siden, var det familien hun takket.

– Til min nydelige ektemann Christophe­r Guest og døtrene våre Annie og Ruby: Vi har akkurat vunnet en Oscar, jublet hun i talen sin.

Undring og stolthet. Jamie klarte ikke å få barn på naturmetod­en, men ble stolt mamma til to ved hjelp av adopsjon.

Hun og ektemannen Cristopher adopterte datteren Annie i 1986, og ti år senere kom Thomas til dem.

Men nå identifise­rer Thomas seg som jente. Det var i et intervju med magasinet AARP at superstjer­nen fortalte det først.

– Vi har sett med undring og stolthet hvordan sønnen vår ble til datteren vår, Ruby, forteller filmstjern­en i intervjuet.

Skummelt. Ruby, som altså tidligere gikk under navnet Thomas, valgte lenge å holde følelsen av å vaere født i feil kropp for seg selv. Først i 2020 fortalte hun det til foreldrene sine.

– Det var skummelt å fortelle dem noe om meg selv som de ikke viste. Men jeg var ikke bekymret – hele livet mitt har de akseptert meg, sa Ruby til magasinet People.

Turbulent oppvekst. Skuespille­rens to døtre lever begge private liv tilbaketru­kket fra rampelyset – akkurat slik Jamie ønsket det for dem. Selv vokste hun nemlig opp i et kraftig rampelys, siden hun var datteren til superstjer­nene

Tony Curtis (1925–2010) og Janet Leigh (1927–2004).

Foreldrene gikk tidlig fra hverandre. Jamie hadde lite kontakt med faren, og begge foreldrene giftet seg en rekke ganger.

Den turbulente oppveksten gjorde det ekstra viktig for skuespille­ren å vaere en trygg havn for sine egne barn.

– Morsrollen har endret alt i livet mitt. Da jeg ble skuespille­r antok jeg at jeg aldri skulle få barn, og jeg tok valg basert på mitt eget liv. Nå tar jeg alle avgjørelse­r med barna mine i tankene, sa hun da barna var yngre til magasinet Closer.

 ?? ?? FAMILIEN FØRST: Skuespille­ren trodde aldri hun skulle oppleve å bli mor, men fikk adoptere to barn sammen med ektemannen Christophe­r Guest.
FØR: THOMAS
FAMILIEN FØRST: Skuespille­ren trodde aldri hun skulle oppleve å bli mor, men fikk adoptere to barn sammen med ektemannen Christophe­r Guest. FØR: THOMAS
 ?? ?? DEN GANG DA: Her er Jamie sammen med Thomas og Annie i 2009. I dag er begge gift – og Jamie håper hun blir bestemor!
DEN GANG DA: Her er Jamie sammen med Thomas og Annie i 2009. I dag er begge gift – og Jamie håper hun blir bestemor!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway