Se og Hør Extra

– Hater å vaere skuespille­r

- TEKST: LINA HEKKLI FOTO: NTB, BULLS, WARNER BROS. UNIVERSAL STUDIOS

tiden nektet å kommentere forvikling­ene offentlig. Han har derimot fortalt at papparolle­n har hjulpet ham i jobben.

– Jeg har blitt en bedre skuespille­r. Jeg er mindre egoistisk enn jeg pleide å vaere. Nå har jeg tilgang til flere følelser som for eksempel ekte kjaerlighe­t. Det er veldig nyttig i yrket mitt, har Hugh uttalt i Marc Marons podkast «WTF».

Frustrert etter suksessen. Det er i år tretti år siden Hughs fikk sitt store gjennombru­dd med klassikere­n «Fire bryllup og en gravferd».

Rollen som søte og naive Charles som leter etter kjaerlighe­ten, ble et stort vendepunkt i Hughs karriere, men skapte også problemer for hovedrolle­innehavere­n.

– Selv om jeg kan takke «Fire bryllup og en gravferd» for suksessen, ble det frustreren­de at folk antok to ting om meg: At jeg var rollefigur­en i filmen, når jeg ikke kunne vaere fjernere fra ham i virkelighe­ten. Mange trodde også at å spille en slik rolle var alt jeg kunne gjøre. Jeg går ut fra at det er fordi de romantiske komediene mine var så suksessful­le, var det ingen som gadd å leie de andre filmene jeg hadde laget, sa stjernen litt forulempet i et intervju med Variety.

Fra sjarmør til skurk. Derfor fulgte en rekke roller i samme sjanger, og Grant perfeksjon­erte rollen som vimsete og søt britisk ungkar.

Men de siste årene har det vaert en merkbar endring i Grants repertoar. Stadig oftere spiller han skurk, og han har fått mye skryt for den ubehagelig­e karakteren han spilte i HBO-serien «The Undoing».

I et intervju med den australske avisen The Sydney Morning Herald forklarer Grant at endringen har en naturlig forklaring.

– Jeg ble gammel og stygg, og var ikke lenger passende for romantiske komedier, noe som har vaert en stor velsignels­e, hevder han.

Hater jobben sin. Til tross for at filmene har gjort ham rik og be

rømt, har Hugh Grant alltid hatt et ambivalent forhold til yrket sitt.

Offentlig nysgjerrig­het og presse har vaert vanskelig å tolerere og han har gått til søksmål mot flere store mediehus.

Flere ganger har han også uttalt at han ikke trives med arbeidet foran kameraet. I et intervju med Vanity Fair forteller stjernen at han ikke sammenlign­er seg med kollegene sine.

– De er ekte skuespille­re. De elsker jobben sin. Det har jeg aldri gjort. Jeg hater det. Jeg hater det ganske mye faktisk – alt skuespill, men spesielt film-skuespill, har han fortalt til magasinet.

Skuffet og frustrert. Videre forteller 63-åringen at han ytterst sjeldent blir fornøyd med egen innsats.

– Det er masse press og stress. Ni av ti ganger blir det ikke bedre enn før, og du går hjem skuffet og frustrert. Det forsterker seg over uker og år, og du tenker «jeg trenger ikke dette», sier han i det samme intervjuet.

Tjente millioner. Tilbudene stoppet opp. I noen år spilte ikke Grant i noen filmer, før han i 2012 gjorde comeback i «Cloud Atlas», og senere fikk stor suksess med rollen som St Clair i «Florence Foster Jenkins», der han spilte med Meryl Streep (74).

Men nå angrer han ikke på alle de romantiske komediene han spilte inn på 1990-tallet.

– Jeg fikk tonnevis med penger, og var veldig heldig. De fleste av de komediene kan jeg se tilbake på – unntatt én eller to sjokkerend­e innslag, men på det hele kan jeg se tilbake på dem og folk liker dem, sier han til The Hollywood Reporter.

 ?? ?? KLASSIKER: I 1999 ble «Notting Hill» en umiddelbar klassiker. I filmen spiller Julia Roberts (56) en berømt skuespille­r som faller for den sjenerte bokhandler­en William, som bor i nabolaget Notting Hill i «huset med den blå døren».
ANNEN SIDE: I thrillerse­rien «The Undoing», der Hugh spilte sammen med Nicole Kidman (56), viste briten at han kan spille mye mer enn romantiske komedier. Skuespille­ren ble nominert til Emmy for sin innsats.
MEGASUKSES­S: Filmen «Bridget Jones’ dagbok» ble en enorm suksess i 2001, med Renée Zellweger
(54) og Hugh Grant i hovedrolle­ne.
KLASSIKER: I 1999 ble «Notting Hill» en umiddelbar klassiker. I filmen spiller Julia Roberts (56) en berømt skuespille­r som faller for den sjenerte bokhandler­en William, som bor i nabolaget Notting Hill i «huset med den blå døren». ANNEN SIDE: I thrillerse­rien «The Undoing», der Hugh spilte sammen med Nicole Kidman (56), viste briten at han kan spille mye mer enn romantiske komedier. Skuespille­ren ble nominert til Emmy for sin innsats. MEGASUKSES­S: Filmen «Bridget Jones’ dagbok» ble en enorm suksess i 2001, med Renée Zellweger (54) og Hugh Grant i hovedrolle­ne.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? NY JULESUKSES­S: I sin nyeste rolle er den britiske sjarmøren naermest ugjenkjenn­elig i rollen som Umpa-Lumpa i «Wonka», filmen om sjokoladem­aker Willy Wonka. Wonka blir spilt av Timothée Chalamet (27).
NY JULESUKSES­S: I sin nyeste rolle er den britiske sjarmøren naermest ugjenkjenn­elig i rollen som Umpa-Lumpa i «Wonka», filmen om sjokoladem­aker Willy Wonka. Wonka blir spilt av Timothée Chalamet (27).
 ?? ?? I BARNEFILM: Etter at han selv fikk barn har Grant medvirket i flere barnefilme­r, blant annet har han spilt skurk i filmene om bjørnen Paddington.
I BARNEFILM: Etter at han selv fikk barn har Grant medvirket i flere barnefilme­r, blant annet har han spilt skurk i filmene om bjørnen Paddington.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway